Ünlü yönetmen ensesti savundu

Ünlü yönetmen ensesti savundu

ABD'li yönetmen Nick Cassavetes, Toronto Film Festivali'nde gösterilen ve iki kardeş arasındaki aşk ilişkisini anlatan son filmi "Yellow" ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Filmde, (yönetmenin eski karısı Heather Wahlquist'in canlandırdığı) ilaç bağımlısı Mary'nin, erkek kardeşiyle yaşadığı ensest aşk ilişkisi anlatılıyor. Yaşadığı uygunsuz bir ilişki nedeniyle Los Angeles'taki işinden kovulan ve şehirden taşınmak zorunda kalan Mary, yolculuk sırasında uzun zamandır aşk yaşadığı erkek kardeşini hapishanede ziyaret eder.

İkili arasındaki aşkın sorgulanmadan yansıtıldığı film hakkında The Wrap adlı internet sitesine konuşan yönetmen, ensest ilişkileri kınamadığını söyledi. “Hayatında hiç ensest bir ilişki yaşamadım” diyen Cassavetes, çocuk yapmadıkça ensest ilişki yaşamayı yanlış bulmadığını belirtti. “Herkesin istediği kişiye aşık olmasını savunuyoruz, gay ilişkileri de bu yüzden onaylamıyor muyuz?” diyen yönetmenin sözleri daha çok tartışılacağa benziyor. Finansal problemler yüzünden filmin çekimlerini 3 senede tamamlayan Cassavetes'in filmin bütçesini kumardan kazandığı paralarla tamamladığı da iddia ediliyor.