Ünlüler paylaştı Apple Watch rekor kırdı
ensonhaber.com

Apple'ın merakla beklenen akıllı saati Apple Watch, 10 Nisan Cuma günü ön satışa çıktı. Amerika Birleşik Devletleri'nde siparişe açılan cihaza ilgi büyüktü.

3 GÜNDE 3 MİLYON SATILDI

Apple Watch, ünlülerin sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarıyla 3 günde 3 milyon adet satıldı.

ABD’li popçu Katy Perry, rapçi Drake, şarkıcı Pharrell Williams, Alman tasarımcı Karl Lagerfeld ve oyuncu Chloe Grace Moretez gibi isimler paylaştıkları fotoğraflarla Apple Watch’u milyonlarca sosyal medya kullanıcısıyla paylaştı.

Ünlüler paylaştı Apple Watch rekor kırdı

ÖN SİPARİŞLER 6 SAATTE TÜKENDİ

Bu etkiyle beraber 10 Nisan Cuma günü ön satışına başlanan ve ABD’li tüketiciler tarafından yoğun ilgiyle karşılaşan Apple Watch’un online ön sipariş satışlarının ilk 6 saatte tükendiği belirtilildi.

EN ÇOK SATAN UCUZ MODEL OLDU

Araştırma şirketi Slice Intelligence'ın 9 bin 80 online alışveriş üzerinde yaptığı incelemeye göre, Apple Watch satın alan müşterilerin yüzde 72’si son 2 yılda başka bir Apple ürünü de aldı.

Online tüketicilerin yüzde 62’sinin ilk tercihi 349 dolardan başlayan fiyatlarla satışı çıkan Apple Watch Sport olurken, yüzde 71’i 42 mm’lik büyük ekranlı akıllı saat modelini tercih etti.

FAVORİ: SİYAH RENKLİ KAYIŞ

Apple Watch ön siparişi verenlerin ortalama harcaması ise 508 dolar olarak tespit edildi. Apple Watch Sport kayışlar arasında en çok tercih edilen model yüzde 64 ile siyah renkli kayış oldu.

ÖN SİPARİŞLE ALIP İNTERNETTEN SATIYORLAR

Ön siparişle Apple Watch satın alanlar, akıllı saatlerine kavuşmak için ise yaklaşık 10 gün bekleyecek. ABD başta olmak üzere öncelikli olarak 9 ülkede satışa çıkacak olan Apple Watch’un sevkiyatlarına 24 Nisan’dan itibaren başlanacak.

Öte yandan Apple Watch’u satın alanlar ise internetteki alışveriş siteleriden bu saatleri satışa çıkardı. Apple’da 349 dolardan başlayan Apple Watch’lar, internette 500 dolardan satılıyor.