Varufakis Euro Grubu'nda istenmedi

Yunanistan'da yapılan refarandum sonrasında istifa eden eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in Euro Bölgesi tarafından istenmemesinin altında yatan gerçeğin, düzene uymayan tutumu olduğu ortaya çıktı.

"DÜZENE UYMUYOR"

Fransız Haber Ajansı AFP, sözünü sakınmamasıyla ve göze çarpan tavırlarıyla ünlenen Varufakis'in, ocak ayında Maliye Bakanı olmasından bu yana, düzene boyun eğmeyen tutumuyla Euro Grubu'nda büyük sarsıntılara yol açtığını belirtti.

Varufakis Euro Grubu'nda istenmedi

Yunan Maliye Bakanı Varufakis İstifa Etti VİDEO

LONDRA GÖRÜŞMESİNDE RAHAT TAVIRLAR

Yunanistan eski Maliye Bakanı Varufakis, şubat ayında Londra'da İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ile görüşmüştü. Varufakis'in görüşme sırasındaki rahat tavırları ve borçlu değil alacaklı gibi davranması, o dönemde birçok tepkiye neden olmuştu.

Varufakis Euro Grubu'nda istenmedi

VARUKAFİS'İN AÇIKLAMASI

Varufakis, istifa açıklamasında, "Referandum sonucunun alınmasından hemen sonra, Euro Grubu'ndaki bazılarının ve bazı ortaklarının, toplantılara benim katılmamam yönünde tercih belirttiklerini öğrendim. Başbakan, bir anlaşma sağlayabilmesi için bu fikrin kendisine yarar getirebileceğini düşündü. Bu nedenle bugün Maliye Bakanlığı'nı bırakıyorum" demişti.

Yunanistan Maliye Bakanı'ndan Londra ziyareti haberi

Varufakis Euro Grubu'nda istenmedi