Vefa Salman daha önce ağaç kesenlere tepki göstermişti

g

Yalova'da CHP'li belediyenin, köprülü kavşak projesi için, çınar ağaçlarını kesmesinin yankıları sürüyor. Tepkilerin hedefindeki isim olan Belediye Başkanı Vefa Salman'ın ise, daha önce ağaç kestiği için Ak Partili belediyeyi eleştirdiği ortaya çıktı.

CHP Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Atatürk’ün Yürüyen Köşk’ünün bulunduğu bahçede sorumsuz bir şekilde ağaç katliamının yapıldığını söylemişti.. Atatürk’ün Yürüyen Köşk’ün bahçesinin yan tarafında bulunan piknik alanındaki ağaçların sorumsuzca kesildiğine tanık olduğunu belirten Salman, ”Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk, ağacın tek bir dalının bile kesilmesi yerine 83 yıl önce yaptırdığı köşkü kızaklarla yaklaşık 5 metre taşırken, günümüzde Atatürk’ün Yürüyen Köşküne 50 metre uzaklıkta bulunan ağaçlar kesiliyor” ifadesini kullanmıştı.

Vefa Salman daha önce ağaç kesenlere tepki göstermişti İZLE

"DOĞA KATLİAMI"

CHP Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, zamanında Atatürk’ün parasını kendi cebinden ödeyerek millete hediye ettiği adı Millet Çiftliği olan ve kuruluşunda Atatürk’ün imzası bulunan Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bahçesinde yer alan ağaçların kesilmesinin tam anlamıyla bir doğa katliamı olduğunu vurgulamış şunları söylemişti; “Atatürk’ün Yürüyen Köşk’ün olduğu bahçede ağaçların kesilmesi sadece bir ağaç katliamı değil, Atatürk’ün topluma verdiği çevre mesajını görmezden gelmenin göstergesidir.”

Vefa Salman daha önce ağaç kesenlere tepki göstermişti

"YAŞ KESEN BAŞ KESER"

Ağaçların kuruduğu yönündeki gerekçelerin kabul edilemez olduğunu, vatandaşların tepkisi üzerine ağaç kesimine son verildiğini belirten Salman “Ağaçların kesiminden bir saat sonra olay yerine gittiğimde, ağaçların çürümediğine, yıkılmadığına, kesildiğine bizzat tanık oldum. Yaptığımız başvurularda ise muhatap bulamadık” demişti.

Atatürk’ün 83 yıl önce verdiği çevre mesajını görmezden gelen bir zihniyetin sonucunda, ağaçların kesildiğini söyleyen Salman şöyle konuşmuştu; “Çınar ağacının tek bir dalının kesilmesi yerine Köşkü kızaklarla yürüten Atatürk’ün bu çevre mesajını görmek ve anlamak için Atatürk’ün Yürüyen Köşk’ünü ziyaret eden çocuklarımız, kesilen ağaçları köşk bahçesinde gördüklerinde ne düşüneceklerdir? Traji-komik bir yanlışa imza atanlar demek ki YAŞ KESEN BAŞ KESER atasözünden de bihaber. Bu sorumsuzluğun hesabını kim verecektir.“