WaveNET'le dalgalardan elektrik üretilecek İZLE

ENERJİ

Dalgaların yönü fark etmeksizin her şekilde çalışabilen sistemde ilk olarak dalga enerjisi mekanik enerjiye çevriliyor. Daha sonra ise bu mekanik enerji hidroliğe dönüştürülüyor ve pompa modülleri sayesinde enerji depolanıyor.

TURİSTİK BÖLGELERDE DE KULLANILABİLİR

Sonunda bu enerji elektrik enerjisine dönüştürülüyor ve kullanılmak istenen yere aktarılıyor. Uzaktan denizdeki dubaları andıran sistem büyük bir görüntü kirliliği yaratmıyor ve bu özelliğiyle turistik bölgelerde dahi rahatlıkla kullanılabiliyor.

WaveNET'le dalgalardan elektrik üretilecek İZLE

750 KİLOWATA KADAR ENERJİ

İhtiyaca göre farklı modülleri bulunan sistem 7 kilowattan 750 kilowatta kadar enerji üretebiliyor. Ancak şu anlık sadece 7 kilowatt enerji üretebilen sistemin yapımı tamamlanmış durumda. Daha yüksek miktarlarda enerji üretmek içinse çalışmalar sürüyor. Sistemin üreticisi Albatern’in açıklamasına göre önümüzdeki 10 yıl içerisinde 100 megawatt enerji üreten WaveNET’ler üretmek mümkün hale gelecek.

FİYATLARI DÜŞECEK

Megawatt başına 160 ile 235 dolar arasında fiyatı bulunan sistem şu an için yenilenebilen enerjiler arasında pahalı olarak gözükse de ilerideki yıllarda daha makul fiyatlara satılması bekleniyor.

WaveNET'le dalgalardan elektrik üretilecek İZLE