WhatsApp'a bir yeni özellik
ensonhaber.com

Bir dönemin en önemli iletişim araçlarından SMS'i tarihe gömen WhatsApp yeni güncellemesinde tarihi ve bir o kadar da ilginç bir özelliği devreye sokuyor.

ANLIK YER TAKİBİ GELİYOR

Mevcut Konum adındaki bu özellik sayesinde WhatsApp kullanıcıları anlık konumlarını arkadaşları ile paylaşabilecek. Daha önceden konum paylaşımı yapılabiliyordu ancak artık canlı takip yapılabilecek.

Listenizdeki kişilere verdiğiniz izinler doğrultusunda anlık konumunuzu paylaşmanızı sağlıyor. Arkadaşlarınızla buluşurken veya grup organizasyonlarında bir araya gelirken oldukça işe yarayacağı için birçok şirket tarafından da kullanılması muhtemel gözüküyor.

WhatsApp'a bir yeni özellik

SEÇENEK DEĞİŞTİRİLEBİLİYOR

Konumunuzu anlık paylaşmanızı sağlaması ilk bakışta kullanıcıları tedirgin etse de, platformun sağladığı uçtan uca şifreleme sistemi kişilerin konum güvenliğini üst seviyelere çıkarıyor. Mevcut konumunuzu kimlerle, ne kadar süreyle paylaşacağınızı kontrol etmenize olanak sağlıyor. Ayrıca kullanıcı şayet isterse söz konusu paylaşımını anında kapatabiliyor.

Bu özelliği kullanmak için ise bir kişiyle veya grupla sohbet açmanız gerekiyor. Ardından “Ekle” düğmesindeki “Konum”un altında yer alan “Mevcut Konumu Paylaş adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Sonrasında ise paylaşım süresini seçerek konumunuzu göndermeniz gerekiyor.