Ya bir gün internetiniz giderse..

siberya

Eğlencenin teknoloji ile buluştuğu program SİBERYA, her pazar saat 21.00'de TRT Haber'de teknolojiseverleri ekran başına topluyor. Her türlü teknolojinin kalbine inen SİBERYA, izleyicilerini bilgilendirmekle kalmıyor aynı zamanda da eğlendiriyor..

SİBERYA'nın bu haftaki bölümü, bir gün internetimiz kesilirse ne yapacağımızı ya da ne yapamayacağımızı gösteren bir skeçle başladı.

İNTERNET KESİLMİŞ!..

Düşünün ki iş yerinde sıradan bir gün. Geldiniz ve bilgisayarınızı açtınız. Fakat o da ne? İnternet bağlantınız kesilmiş. Ne yapardınız?

Ya bir gün internetiniz giderse.. SİBERYA

ESKİDEN NE YAPIYORDUM?..

Önce bir müddet beklersiniz, "Birazdan gelir" umuduyla. Ama dakikalar dakikaları kovalar o bağlantı bir türlü gelmek bilmez. En kötüsü ise internet durunca hayat da durmuştur. Boş boş oturmaktan sıkılır, sağa sola sataşır, kendinize oyalanacak bir şeyler ararsınız. Ama yok yok, geçmez vakit. Bir çıkış yolu bulmaya çalışır, "İnternet yokken ne yapıyordum ben" diye sorarsınız kendinize. Fakat internet sizi kendisine öyle bir bağlamıştır ki internet yokken siz siz değilsinizdir ve hatırlamazsınız bile o günlerde ne yaptığınızı.

İNTERNET KARABORSAYA DÜŞTÜ

En iyisi gidip komşudan bir parça internet alayım dersiniz. Heyhat, o da ne? Komşunun kapısında internet kuyruğu almış başını gitmiş. Neyse ki her şey gibi internet de çok geçmeden karaborsaya düşer. Sizi kısa süreliğine de olsa Facebook'ta sosyalleştirecek kadar internetinizi alıp masanıza kurulursunuz. "Aman kimseler görmesin" dersiniz ama ah o kimseler, sizi çoktan görmüştür. O kıtlıkta size o interneti yar ederler mi? Etmediler.