Yalova Belediyesi Japon mühendis için anıt dikecek
İHA

japon

Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında görev yapan Japon mühendis Ryoichi Kıshı, köprünün kılavuz halatının kopmasından kendisini sorumlu tutarak geçen pazartesi günü Yalova’nın Altınova ilçesinde harakiri yapmıştı.

TONAMİ'YE HAYSİYET ANITI

İntihar eden Ryoichi Kıshı’nın adını yaşatmak isteyen Yalova Belediyesi, Yalova’nın Japonya’daki kardeş şehri Tonami’nin adını taşıyan parka Japon mühendis için 'Haysiyet Anıtı' dikilmesi kararı aldı.

Yalova Belediyesi Japon mühendis için anıt dikecek

"AÇILIŞA JAPONYA BAŞKONSOLOSUNU DAVET EDECEĞİZ"

Hazırlıkları başlattıklarını dile getiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Olay basit bir halat kopması gibi görünse de onlar açısından çok önemli kendi geleneklerinde olan bir yöntemle canına kıyması bizleri çok üzdü. Bir mühendis olarak mesleki eğitimin haricinde ahlaki yeterlilik ve mesleğinin evrensel etik kurallarına bağlı olarak çalışmanın gerekliliğini de Japon mühendisin hayatına son vermesi ortaya koymuştur. Görev ciddiyeti ve sorumluluk anlayışı olarak değerlendirildiğinde Japon mühendisin kendisini sorumlu tutarak bu yolu seçmesi önemli bir olaydır. Bu nedenle adını Yalova’da yaşatmak istiyoruz. Tonami Meydanı'na 45 gün içinde haysiyet anıtını yaptıracağız. Açılışa da Tonami Belediye Başkanı ve Japonya’nın İstanbul Başkonsolosunu davet edeceğiz." dedi.

Yalova Belediyesi Japon mühendis için anıt dikecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)