Yemen'de eski devlet başkanı öldürüldü
ensonhaber.com

adasd

Yemen'de Şii Husi isyancıların, saf değiştirip Suudi Arabistan'la anlaşmaya çalışan Yemen devrik lider Ali Abdullah Salih'in başkent Sana'daki evini havaya uçurduğunu duyurdu. İran'ın yarı resmi Tasnim haber ajansı ise Salih'in Marib'e kaçmaya çalışırken Husiler tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

HUSİLERDEN CUMHURBAŞKANI İDDİASI

İsyancı Husiler'e bağlı radyo istasyonu, Salih'in öldürüldüğünü duyurdu. Husilerin televizyon kanalı ise bu bilgiyi henüz doğrulamadı.

Salih yanlıları ise, eski Yemen Cumhurbaşkanı'nın Husilere karşı savaşmaya devam ettiğini öne sürdü.

ÖLÜM İDDİASI DOĞRULANDI

İki taraf da henüz iddialarını destekleyecek bir kanıt sunmadı. Ancak Husiler, Salih'in cesedinin görüntülerini televizyonda yayınlayacaklarını duyurdu. Sosyal medyada da, Salih'e ait olduğu iddia edilen bir cesedin fotoğrafları paylaşıldı.

Eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in öldürüldüğü, lideri olduğu Genel Halk Kongresi partisi tarafından açıklandı.

Yemen'de eski devlet başkanı öldürüldü

OPERASYON TALİMATI

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, başkent Sana'ya girmeleri için orduya acil operasyon talimatı verdiği bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Hadi, yardımcısı Korgeneral Ali Muhsin Salih'le bir telefon görüşmesi yaparak acil olarak çeşitli kollardan Sana'ya girilmesi talimatı verdi. Kentin boşaltılması talimatı verilirken bölgede acil koduyla operasyona hazırlanılıyor.

Hadi'nin, yardımcısı Korgeneral Salih'e "Eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerle birleşerek Husilere karşı çok sayıda cephe açın ve Sana'ya girin." dediği belirtildi.