Yemenli anneler Husileri protesto etti
ensonhaber.com

Yemen'de "Kaçırılanların Anneleri Birliği" tarafından başkent Sana'da düzenlenen gösteride Husilerin sistematik insan hakları ihlalleri protesto edildi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği binası önünde bir araya gelen Yemenli kadınlar, Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin, kaçırdıkları kişilere hapishanelerde sistematik insan hakları ihlallerine devam ettiklerini belirtti.

Yemenli anneler Husileri protesto etti

HUSİLERE PANKARTLI TEPKİ

Göstericiler, "Kaçırılanları kurtarın, onlar gözlerimizin önünde ölüyor", "Husiler, kaçırılan çocuklarımızı ziyaret etmemizi engelliyor, onları aç ve susuz bırakıyor" ve "Sana'daki siyasi güvenlik hapishanesi tüm değerlerden ve insan haklarından mahrum" yazılı pankartlar taşıdı.

Yemenli anneler Husileri protesto etti

Birlik tarafından yapılan açıklamada, Husiler ve Salih yanlısı güçlerin kaçırdıkları kişilere ve onların hapishane dışındaki ailelerine uyguladıkları sistematik ihlaller kınandı.

KAÇIRILANLARIN ANNELERİ BİRLİĞİ

Yakınları Husiler ve Salih yanlısı güçler tarafından kaçırılan aileler, birlikte hareket etmek amacıyla Nisan 2016'da "Kaçırılanların Anneleri Birliği"ni kurmuştu.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.