Yeni Audi S3 Sportback - Foto Galeri

Yeni Audi S3 Sportback - Foto Galeri

Doğrudan Mercedes-Benz A 45 AMG ile rekabet edecek beş kapılı hatchback şu ana kadar üretilmiş en güçlü S3.Audi üç kapılı S3'ü daha önce duyurmuştu ve beş kapılı Sportback de onun gibi 300 beygir güç üreten 2,0 litrelik turbo beslemeli motor ile donatılmış. Araç standart olarak altı vitesli düz şanzımanla geliyor, ama altı vitesli çift debriyajlı S-Tronic şanzımanla da alınabiliyor. Bütün S3'lerde quattro dört tekerlekten çekiş bulunuyor.

S3 Sportback çift debriyajlı şanzımanla 0'dan 100 km/s'ye 5,0 saniyede hızlanabiliyor, buna karşılık düz şanzımanla bu süre 5,5 saniye sürüyor. Her iki otomobilin de azami hızı elektronik olarak 250 km/s ile sınırlanmış.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN..

YAKIT EKONOMİSİ ESKİ S3'E GÖRE DAHA İYİ

Audi yakıt ekonomisini eski S3 Sportback'e göre iyileştirmiş. Aracın S-Tronic modelinin yakıt sarfiyatı 6,9 litre/100 km, düz şanzımanlı modelinin tüksetimi ise 7 litre/100 km.S3'ün spor süspansiyonu yol tutuşunu iyileştirmek için standart süspansiyona göre 25 mm alçaltılmış, ayrıca daha büyük ve güçlü frenler takılmış.

S3 Sportback standart olarak LED gündüz seyir farlarıyla, alüminyum görünümlü S ızgarayla ve arkada bir dağıtıcının içine monte edilmiş dört oval egzoz çıkışı ile dikkat çekiyor. Gri yan aynalar ve büyük arka spoiler otomobilin görünümünü tamamlıyor.