Yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala oldu

Yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala oldu

Ala'nın İçişleri'nin tepesine getirilmesinin altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Devlette paralel yapı kurmak isteyenler devletin kurumları içerisine sinenler şunu bilesiniz ki istediğiniz kadar oralara yerleşin. İninize gireceğiz ininize. Didik didik edeceğiz ve devletin içindeki bu örgütleri teşhir edeceğiz. Türkiye'yi karanlık örgütlerden kurtaracağız." sözleri yatıyor

CEMAAT'E YAKIN YAPILANMALARI TASFİYE ETTİ

Başbakanlık müsteşarı bürokrasinin en tepesindeki isimdir. Tüm atamalar ondan geçer. Başbakanlık Müsteşarı olmasının ardından Ala'nın devlet içindeki Gülen hareketine yakın yapılanmalara yönelik başta Emniyet ve Milli Eğitim'in çektiği tasfiye operasyonlarının başında yer aldığı biliniyordu.

ARTIK 'KARANLIK ÖRGÜTLERDEN' KURTARACAK

Başbakan daha 'Didik didik edeceğiz' sözlerini söylemeden devlet içerisinde onlarca kamu görevlisin yeri değiştirilmişti. Efkan Ala'nın İçişleri'nin başına geçmesinin ardından büyük bir tasfiye operasyonunun düğmesine basılması bekleniyor..

MİLLETVEKİLİ OLMADAN KABİNEYE GİRDİ

İçişleri Bakanı olan Efkan Ala, yapılan değişiklik ile, milletvekili olmadan kabineye dışarıdan gelen tek isim oldu. Daha önce de Ahmet Davutoğlu, milletvekili olmadığı halde kabineye girmişti.

EFKAN ALA KİMDİR? Hemen okuyun

İşte yeni kabinedeki isimler - izle