Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı açıldı
İHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı, düzenlenen törenle açıldı.

HATTIN TAMAMI HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Yenimahalle Metro durağı ile Şentepe Antenler bölgesi arasında ücretsiz hizmet verecek olan teleferik hattının 1. ve 2. etap bağlantı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, hattın tamamında hizmet verilmeye başlanmış olacak.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı açıldı

ULAŞIM 13,5 DAKİKADA SAĞLANACAK

Metro Durağı ile Şentepe arasında senkronize olarak yolcu taşımacılığı yapılan 4 istasyonlu, 3 bin 257 metre uzunluğundaki teleferik hattında ulaşım 13,5 dakikada sağlanacak. Bölgede trafiğin rahatlamasına yardımcı olan teleferik hattı apartmanların yaklaşık 7 metre üzerinde yer alıyor.

4 durak boyunca 106 kabinin aynı anda hareket edeceği teleferik sistemi, saatte tek yönde 2 bin 400 kişi taşırken, her kabin 5 saniyede bir istasyona gelerek yolcu alacak.

TELEFERİK HATTI’NIN İLK ETABI 1 YILDIR HİZMET VERİYOR

2 etap olarak, aşama aşama yapım çalışmaları tamamlanarak birbirleriyle bağlantıları sağlanan teleferik sisteminin tamamında maksimum yükleme test sürüşleri uluslararası akredite edilmiş kuruluşların gözetiminde yapılması ve işletim ruhsatının alınmasının ardından hizmete hazır hale getirildi.

Teleferik sistemine ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle-Şentepe 1. etap teleferik hattında Metro ile senkronize olarak yaklaşık bir yıldır toplu taşıma amaçlı olarak hizmet verdiğini hatırlatarak, 1. etap teleferik hattının bakımı ve 2. etap teleferik hattına bağlantı sağlanması için yolcu taşımacılığına bir süre verilen aranın ardından teleferik hattının tamamında hizmete başlanmış olacağını söyledi.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı açıldı

GÜNDE 86 BİN 400 KİŞİ TAŞINABİLECEK

Metro ile senkronize 18 saat çalışan teleferik hattının toplamında 4 durak ve her biri 10 kişi taşıma kapasitesine sahip 106 adet kabinden oluştuğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Toplam uzunluğu 3 bin 257 metre olan teleferik hattı ile Şentepe merkezden Yenimahalle Metro istasyonuna vatandaşlar 13,5 dakikada giderken, sistem ile günde 86 bin 400 kişi taşınabilecek” dedi.

TELEFERİK ÜCRETSİZ

İlk istasyonu Yenimahalle Metro istasyonu olan teleferik ile Şentepe merkezine kadar ulaşımın havadan sağlanacağını vurgulayan Başkan Gökçek, yolcu taşımacılığının tamamen ücretsiz olacağını kaydetti.

Otobüsle veya özel araçlarla 25-30 dakika süren yolculuk süresinin teleferikle 13,5 dakikaya inecek olmasının zaman kayıplarının da önüne geçeceğine dikkat çeken Başkan Gökçek, “11 dakikalık metro süresi buna ilave edilince şu anda 55 dakikayı bulan Kızılay-Şentepe arası yolculuk yaklaşık 25 dakikada tamamlanacak” diye konuştu.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı açıldı

HER TÜRLÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Teleferik hattındaki kabinlerin kamera sistemleri ve mini ekranlarla donatıldığını belirten Başkan Gökçek, Her türlü güvenlik önleminin sıkı bir şekilde alındığı sistemde, yerden ısıtmalı koltuklar ile vatandaşların konforlu bir ortamda seyahat etmelerinin de sağlanacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)