Yıldırım yatırım yapana vatandaşlık verileceğini açıkladı
ensonhaber.com

Yıldırım yatırım yapana vatandaşlık verileceğini açıkladı

Binali Yıldırım, belirli miktarda yatırım yapanların Türk vatandaşlığını alabileceğini ifade ederek "Başka ülkelerde benzer uygulamalar var" dedi.

YATIRIM YAPAN VATANDAŞLIK ALABİLECEK

"Son dönemlerde hız verdiğimiz yatırım ve teşvik düzenlemeleri hayata geçiyor. Yabancı yatırımcıların ülkemizde oturum alması, Türk vatandaşı olması için yüce Meclis bir düzenleme yaptı. Şartları taşıyan vatandaşlar vatandaşlık alabilecek. Belirli miktarda yatırım yapmak, belirli işçi çalıştırmak, belirli miktar para getirmek gibi şartlar var. Yatırım yapanın her zaman yanındayız."

Yıldırım şu şekilde konuştu;

BANKACILIK SEKTÖRÜMÜZ AVRUPA'NIN ÜZERİNDE

"Türkiye maliyesi sağlam temellere dayanıyor. Bankacılık sektörümüz Avrupa'dakinin daha üzerinde. Reel ekonomiye baktığımızda yatırımcıların ayrılmasını gerektirecek hiçbir veri yok.

PROJE BAZLI TEŞVİK SİSTEMİ YÜRÜRLÜKTE

Biz yerli ve uluslararası yatırımcınının işlerini kolaylaştırmaya gayret ediyoruz. Proje bazlı teşvik sistemi yürürlüğe girdi. Ülkemiz için katma değeri yüksek projeler, teknolojik dönüşüm sağlayacak yatırımlar özel teşvikle desteklenecek. Ülkemizin ar-ge ve teknolojik altyapısını güçlendirmiş olacağız.

KAMU YATIRIMLARINI YÜZDE 30 ARTTIRDIK

Bütçe bu sene de en önemli payı eğitime ve ikinci olarak sağlığa ayırdık. Kamu yatırımlarını da 2017’de yüzde 30 artırdık. 2017 bütçesinin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

YATIRIM YAPANIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Son dönemlerde hız verdiğimiz yatırım ve teşvik düzenlemeleri hayata geçiyor. Yabancı yatırımcıların ülkemizde oturum alması, Türk vatandaşı olması için yüce Meclis bir düzenleme yaptı. Şartları taşıyan vatandaşlar vatandaşlık alabilecek. Belirli miktarda yatırım yapmak, belirli işçi çalıştırmak, belirli miktar para getirmek gibi şartlar var. Yatırım yapanın her zaman yanındayız.

Dün gerçekleştirdiğimiz Bakanlar Kurulu'nda turizmle ilgili karar aldık. 2016'da yaşanılan olaylardan dolayı turizmde işler iyi gitmedi. Bir yandan Rusya ile ilişkilerimizin bozulması bir yandan darbe girişimi istediğimiz sonucu vermedi. 2017'de telafi için Türkiye'ye turist getirenler için seyahat acentalarına yakıt desteğini görüştük.

Türkiye'ye turist getiren acentalar için yakıt desteğini görüştük, havalimanlarına 2017 boyunca misafir getirene uçak başı 6 bin dolar vereceğiz."