YouTube'da müzik dinlemek paralı olacak

YouTube'da müzik dinlemek paralı olacak

Spotify gibi müzik servislerinin başarısını kıskanan YouTube'un kendi müzik servisini hazırladığı ve servisin ücretli olacağı ortaya çıktı .

MOBİL CİHAZA ÜCRET UYGULANACAK

Buna göre, kullanıcılar mobil cihazları üzerinden YouTube'da müzik dinlemek istediklerinde, video kanalına geçmeden ve video streaming trafiğine katlanmak zorunda kalmadan, YouTube müzik kanalından istedikleri şarkıyı dinleyebilecekler. YouTube'un bazı gelişmiş özellikler için abonelik ücreti isteyeceği bekleniyor. Asıl garip olansa, kullanıcıların video kanalında hala aynı şarkıların video kliplerini ücretsiz olarak seyredebilecek olmaları. Böylece, aslında insanların ücretsiz olarak ulaşabildikleri bir içerik için YouTube'un başka bir kanalda para isteyecek olması herkesin aklını karıştırdı.

RAKİPLERİNE KARŞI DURACAK

Fakat, özellikle mobil kullanıcıların, YouTube üzerinden müzik dinlemek istediklerinde, video indirmenin maliyetine katlanmadan sadece ses dosyası indirebilecekleri bir müzik servisini anlamlı bulacakları düşünülüyor. YouTube konu hakkında henüz açıklama yapmış değil ancak gittikçe yükselen Spotify veya Grooveshark gibi müzik servislerinin başarısını gören Google'ın ileride kendisine rakip olacak başka isimlere izin vermemek adına YouTube'daki dev gücünü kullanarak rakip müzik servislerini bastırması bekleniyor.