Yunanistan'da referandum için oy verme işlemi tamamlandı
AA

Yunanistan'da Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun sunduğu anlaşma planı konusunda düzenlenen referandum için oy verme işlemi sona erdi.

Yunanistan'da referandum için oy verme işlemi tamamlandı

SANDIKLAR KAPANDI

Kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında sunduğu anlaşma önerisine "evet" ya da "hayır" diyen Yunanlar, 07.00-19.00 saatleri arasında sandık başına gitti.

Yunanistan'da referandum için oy verme işlemi tamamlandı

SEÇİME KATILIM ORANI

Yunan ANT televizyonu, ülkede yapılan referanduma katılım oranının yüzde 65'i bulduğunu tahmin ediyor.

Ocak ayında Syriza'nın kazandığı seçimlerde katılım oranı yüzde 64 olarak gerçekleşmişti.

SON KAMUOYU YOKLAMALARI

Son kamuoyu yoklamalarına göre 'Evet' oyları yüzde 45,5 ile yüzde 50,5 arasında 'hayır' oyları ise yüzde 49 ila yüzde 54,4 oranında.

YUNANİSTAN "HAYIR" DEDİ

Yunanistan'da yapılan referandumda yüzde 90'ı açılan sandıktan “Hayır” kararı çıktı.

Yunan İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı sonuçlara göre halkın kararı, yüzde 61,35 hayır, yüzde 38,65 evet olarak yansıdı.

Yunanistan, geleceği için çok kritik bir referandumu geride bırakırken, kullanılan oyların yüzde 90'ı sayıldı. Sonuç, referandum öncesi her iki görüşte olanların birbirine yakın oranda oy alacakları tezini doğru çıkarmazken, kullanılan oyun yüzde 5,8'i de geçersiz sayıldı.

Referanduma göre Yunanlar, kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları hükümetin kabul etmemesi yönünde karar vermiş oldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)