Zekeriya Öz Gürcistan üzerinden Ermenistan'a geçti
Ajanslar

Artvin Valisi Kemal Cirit, Öz'ün dün sabah saat 03.46, Kara'nın da 04.19'da Sarp Sınır Kapısı'ndan Batum'a çıkış yaptığını söylemişti.

Zekeriya Öz Gürcistan üzerinden Ermenistan'a geçti

ERMENİSTAN'A GEÇTİLER

Cirit, haklarında "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın Gürcistan üzerinden Ermenistan'a geçtiklerinin tespit edildiğini açıkladı. Ermenistan'a geçiş anının görüntüleri de yayınlandı.

Zekeriya Öz Gürcistan üzerinden Ermenistan'a geçti VİDEO

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞLERDİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün, yürüttükleri 17-25 Aralık soruşturmasında, yasal yetkilerini aştıkları, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) hükümlerine aykırı kararlar verdikleri sonucuna vararak, 12 Mayıs 2015'te meslekten ihraç etmişti.

YAKALANMA KARARI ÇIKARILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ile "Cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarını işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin oluştuğunu, savcılarla ilgili "örgüt kurma" suçlamalarının yer aldığını belirterek, gereğinin yapılması için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinden bu kişilerin tutuklanma amacıyla yakalanmalarına karar verilmesini talep etmişti.

Talepleri ve delilleri değerlendiren mahkeme de eski savcılar Öz, Kara ve Yüzgeç ile ilgili tutuklanmaları amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına oy birliğiyle karar vermişti.