Zumba nedir

Bilinirliği gün geçtikçe artan, çeşitli dans koreografileriyle süslenen, zayıflama maksadıyla müzik eşliğinde yapılan Zumba, günümüz yeni modasıdır.

EĞLENDİRİRKEN ZAYIFLATAN SPOR: ZUMBA

Zumba, 1990 yılında Kolombiyalı dansçı Beto Perez tarafından keşfedilmiştir. Kelime anlamı ise hızlı hareket etmektir. Zumba içerisinde birçok dans barındıran bir spordur. Latin dansları eşliğinde yapılan salsa, hip- hop, mambo, samba ve oryantel gibi farklı dansları barındıran bir fitness programıdır.

Zumba nedirBeto Perez

HEM MÜZİK HEM DANS KEYFİ

Zumba, tek kişilik bir faaliyet değildir. 5'li ve 10'arlı gruplar halinde yapılan bu spor, müzik eşliğinde oldukça keyif verici bir hale gelmektedir. İlk başta basit hareketle başlayan program, müzikle uyumlu bir şekilde yapılmaktadır.

Zumba nedir

Müziğin melodisiyle uyuşan hareketler aynı zamanda yüksek efor sarf etmenizi de sağlar. Zumba'nın dünya çapında kısa bir sürede tanınması da her türlü dansları içerisinde barındırıp, grup halinde hareket edilmesidir. Eğlencenin yanında yüksek efor harcadığınız için fazla kalori yakmanızı da yardımcı olur.

ZUMBA'NIN VÜCUDA FAYDALARI

Zumba, her yaştan insanın katılabileceği bir programdır. Müzikle sporun birleştiği bu programın amacı vücudu sıkılaştırmak, eğlenceyi sağlamak, esneklik kazanmak ve kondisyonu artırmaktır.

STRESTEN UZAKLAŞTIRIR

Stresi atmanızda sizlere oldukça yardımcı olan Zumba, grup danslarla hem sosyalleşmenizi sağlar hem de endişelerinizden sizleri kurtarır.

Zumba nedir

FİT BİR GÖRÜNÜM KATAR

Zumba, stresin yanında fazla kilonuzdan kurtulmaya da yardımcı olur. Bir zumba programında ortalama 600- 100 kalori yakarsınız. Programı düzenli bir şekilde yaparsanız fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.

MOTİVASYONUZU YÜKSELTİR

Kalp ritminizi düzenleyen Zumba, aynı zamanda kas hacminizi de güçlendirir. Kemiklerinizi de kuvvetlendiren bu program sağlıklı ve güçlü olmanızı sağlar.