300 kişilik PKK'lı grup çembere alındı

300 kişilik PKK'lı grup çembere alındı

Hakkari'nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli'nin Dağlıca kesimindeki birliklere bu sabah ağır silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 19 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları bölgeye hareket etti.

Bölgede başlatılan operasyonda 300 kişilik PKK lı grup abluka altına alındı. Operasyonun başında Org. Necdet Özel var.. Yüksekova ve Şemdinli bölgesinde iki ayrı koldan yürütülen operasyona 4 bin asker katılıyor. Başbakanlıkta gerçekleşen güvenlik toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada "İnsansız hava aracı, hava kuvvetleri, helikopterler ve kara birliklerimizle operasyonlar devam etmektedir" denildi.

DAĞLICA'DA SICAK TEMAS

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada Dağlıca'da devam eden operasyonlarda ölü ele geçen PKK'lı terörist sayısının 18'e yükseldiği açıklandı. Valiliğin açıklaması şöyle:

"19 Haziran 2012 salı günü sabaha karşı saat 04.00 sıralarında, Yüksekova Yeşiltaş Karakolu'na PKK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu çıkan çatışmalarda 10 teröristin etkisiz hale getirildiği kamuoyuna duyurulmuştu. Devam eden operasyonlar ve tespitler sonucu 8 teröristin daha etkisiz hale getirildiği ve bunlarla birlikte çok sayıda uzun namlulu silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirilmiştir. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 18'e yükselmiştir. Bölgede geniş çaplı hava destekli operasyonlar devam etmektir."

300 PKK'LI ABLUKAYA ALINDI

Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'nde bulunan Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı'na ait üs bölgeleri ile Yüksekova Dağlıca bölgesinde bulunan Yeşiltaş Karakoluna yapılan eş zamanlı saldırıya, 300 kadar PKK'lının katıldığı belirtiliyor.

Eş zamanlı saldırıya anında karşılık vererek 10 PKK'lının öldürülmesini ardından da güvenlik güçleri bölgede son zamanların en kapsamlı operasyonu gerçekleştiriliyor. Bu operasyona Hakkari, Yüksekova, Şemdinli'deki özel harekat polisleri, korucularla birlikte yaklaşık 4 bin asker katılıyor.

Sıcak takibin yapıldığı bölgede, özellikle Dağlıca bölgesi abluka altına alınırken, PKK'lıların Kuzey Irak'a kaçabilecekleri geçiş noktalarına da özel eğitimli komandolar indiriliyor. Özellikle Şemdinli'deki sınır birlikklerindeki topçu birliklerden de aynı bölgeler sürekli top atışı altında tutuluyor.

YARALI ASKER SAYISI 19 OLDU

Hakkari Valiliği'nin öldürülen 18 PKK'lı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamanın ardından Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu da makamında basın toplantısı düzenledi. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan ve Emniyet Müdürü Tugan Ergüder ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Vali Alimoğlu, operasyonların devam ettiğini söyledi. Vali Alimoğlu, vatanı korumaktan başka işi olmayan askerlere yapılan tecavüzün karşılıksız kalmayacağını belirterek şunları söyledi:

"Maalesef bugün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Yüksekova İlçemiz Yeşiltaş Karakolu'na PKK terör örgütü tarafından silahlı saldırı yapılmıştır. Bu saldırıda uzun namlulu silahlar kullanılmış, Sabah itibariyle 8 askerimiz şehit olmuştu. Bu konuda da açıklama yapmıştık.

Çıkan çatışmada ise 10 terörist etkisiz hale getirilmişti, bunu da kamuoyuna duyurmuştuk. Fakat devam eden operasyonlar sonucunda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 18'e yükselmiş, 3 askerimiz de yaralanmıştır. Bu sayı ile birlikte yaralı asker sayımız 19 olmuştur. Bunların tedavileri ilimizde ve Van'da sürmektedir. Ben şehitlerimize rahmet diliyorum. Tugay Komutanımızla birlikte yaralı askerlerimizi ziyaret ettik. Onlara acil şifalar diliyorum. Operasyonlar devam ediyor. Tabi bu vatanı korumaktan başka işi olmayan askerlemize yapılan bu tecavüz mutlaka karşılığını görecektir."

HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ İDDİALARI DOĞRU DEĞİL

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Alimoğlu, karakakola yönelik yapılan saldırının 3 ayrı koldan yapıldığını söyledi. Bir helikopterin düşürüldüğü iddialarının da kesinlikle doğru olmadığını belirtti.

300 kişilik PKK'lı grup çembere alındı