Bakan Kasapoğlu'ndan gençlerle demokrasi buluşması
ensonhaber.com

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir’de gençlerle “Demokrasi buluşması”nda bir araya geldi. Yaklaşık 1 milyon gencin 31 Mart'ta ilk kez sandığa gidip demokrasiyle tanışacağını belirten Bakan Kasapoğlu, "Cumhurbaşkanımız sizlere çok önem veriyor. Bu önemin en güzel örneği de seçilme yaşını düşürmesidir” dedi.

Bakan Kasapoğlu'ndan gençlerle demokrasi buluşması

"GENÇLERLE DEMOKRASİ BULUŞMASI"

Bakan Kasapoğlu, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Gençlerle Demokrasi Buluşması"na katıldı. Yaklaşık 300 gencin katıldığı programda Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi de yer aldı.

Bakan Kasapoğlu, konuşmasında Türkiye'de yaklaşık 1 milyon gencin 31 Mart'ta ilk kez sandığa gidip demokrasiyle tanışacağını belirtti.

Gençlerin insanlığın geleceği adına çok önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

Bakan Kasapoğlu'ndan gençlerle demokrasi buluşması

"Sizler sadece bizim için değil, tüm dünya için önemlisiniz. Cumhurbaşkanımız sizlere çok önem veriyor. Bu önemin en güzel örneği de seçilme yaşını düşürmesidir. Allah sizlerin vatana, millete hayırlı bireyler olmasını sağlasın. Allah bundan sonra yapacağınız her seçimi haklarınızda hayırlı etsin. Sizler de her seçimi yaparken daha dikkatli olmalısınız."

GENÇ İSTİHDAM OFİSLERİ AÇILACAK

Bakan Kasapoğlu, gençlerin istihdamla ilgili bir sorusu üzerine, şu ifadeleri kullandı:

Bakan Kasapoğlu'ndan gençlerle demokrasi buluşması

"Hiçbir şey sizi karamsarlığa götürmemeli, ümitvar olmalıyız. İstihdamla ilgili çok önemli çalışmalarımız var. Bakanlıklarımız, ekonomi, maliye ve çalışma alanındaki arkadaşlarımızın çok ciddi çalışmaları var. Bu konudaki sıkıntıları minimize edeceğiz. Gençlerimizin istihdam konusunu çok önemsiyoruz. Onlara rehberlik yaparak kariyer yapmaları ve staj ayarlamaları konusunda önümüzdeki günlerde Genç İstihdam Ofisi açacağız. Pek çok alanda projelerimiz var. Yeni dönemde istihdamla ilgili bölümü de ele alacağız. İnşallah bu sorunu çözeceğiz. Ümidinizi hiçbir zaman kaybetmeyeceksiniz, sizden en büyük isteğimiz bu. Her yeni gün, yeni bir doğan güneştir. Bir kere bizim önümüzde Cumhurbaşkanımız var. O bile bize ümitli olmamız için yeter."

Bakan Kasapoğlu'ndan gençlerle demokrasi buluşması

ÜLKEMİZ İÇİN SİZLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin daha iyi noktalara gelebilmesi için gençliğe büyük görev düştüğünü belirterek, "Şu an sahip olunan imkanlar ile önceden sahip olunan imkanlar kıyas bile edilemez. O yüzden sizler kendinizi geliştireceksiniz. Bunun için biz de üzerimize düşen desteği vermeye hazırız. Ülkemiz, memleketimiz için sizlere çok iş düşüyor. O yüzden her zaman daha iyi olabilmek için çaba gösterin" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZİ HİÇBİR İLLETE BIRAKMAYIZ"

Bakan Kasapoğlu, uyuşturucu madde bağımlılığıyla ilgili soruyu da şöyle cevapladı:

"Bugün İzmir’de sporla ilgili ciddi yatırımlar yapma kararı aldık. Bunlar da bağımlılıkla mücadele konusunda bir önlem. Toplumla beraber hareket ederek, diğer Bakanlıklarımız ile birlikte bu illetle mücadelemizi sürdüreceğiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi hiçbir şebeke veya illete bırakmayız. El ele, gönül gönüle vererek muhtarlarımız, din görevlilerimiz teyakkuzda olacak. Biz de devlet olarak koruyucu ve önleyici tedbirler alarak ne gerekiyorsa onu yapacağız. Hiçbir illet, bu milletle baş edemez."

Bakan Kasapoğlu'ndan gençlerle demokrasi buluşması

"İMKANLARIN EN GÜZELİNİ HAZIRLAMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Bakan Kasapoğlu, milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürüldüğünü hatırlatarak, “Seçimlere katılma oranı ülkemiz açısından hakikaten çok fazla. Bu da bu milletin demokrasiyi ne kadar sindirdiğinin ispatıdır. Gençlerimizin hem seçme hem seçilme konusunda sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde meclisimiz düzenleme yaptı. O yüzden inşallah belki de bu salondan bazı arkadaşlarımız parlamentoda bizi temsil edecek. Sizler insanlığın umudusunuz. Size imkanların en güzelini hazırlamak amacıyla çalışacağız” şeklinde konuştu.