Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüşmesini anlattı
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda ABD Başkanı Donald Trump ile yaşanan "Ekonominizi mahvederiz." gerilimine değindi ve yaşananların ardından ülkenin ekonomik krize girmesini hasretle bekleyenlere yanıt niteliğinde açıklamalar yaptı.

TİCARET HACMİMİZİ 75 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK İÇİN ANLAŞTIK

"İkili ticaret hacmimizi 75 milyar dolara çıkarmak için daha kapsamlı adımlar atma kararı aldık." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "YPG/PYD'nin herkese zulmettiğini ifade ettik, bu terör örgütlerinin neler yaptıklarından bilgisi yoktu ki bizim bu aydınlatmamızdan memnun olduğunu söyledi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüşmesini anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile görüşmesini anlattı ViDEO

Erdoğan özetle şu ifadeleri kullandı:

"DÜN TRUMP İLE ÖNEMLİ BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK"

"Ne var ki dün Sayın Trump'ın verdiği mesajlar, bizi üzdü. Dün gece bu meseleleri tekrar konuştuk. Gayet müspet bir görüşme oldu. Kendisi, ABD askerlerinin Suriye'den çekilme kararını bir kez daha teyit etti. Bu güvenli bölge konusu, 20 mil konusu kendisi tarafından ifade edildi.

Gündemimizdeki tüm konularda ekiplerimizin görüşmesine karar verdik. Önceliğimizin DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadele etmek olduğunu vurguladık. Bizim Suriye'de hiçbir etnik ve dini grup gözetmeden herkese kucak açtığımızı, buna rağmen YPG/PYD'nin herkese zulmettiğini ifade ettik.

İKİLİ TİCARET HACMİ ANLAŞMASI

Belgelerini de kendi danışmanlarına ulaştırdığımızı da söyledik. Bu terör örgütlerinin neler yaptıklarından bilgisi yoktu ki bizim bu aydınlatmamızdan memnun olduğunu söyledi. İkili ticaret hacmimizi 75 milyar dolara çıkarmak için daha kapsamlı adımlar atma kararı aldık."

Günün önemli gelişmeleri VİDEO