Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Parti kurmaya hazırlanan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketinde vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun bir sevgi gösterisiyle karşılaştı. Coşkulu kalabalık miting alanını doldurdu.

GİDEBİLECEKLERİ TEK YER...

Erdoğan, Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran-1 Kasım arasındaki süreçle ilgili açıklamalarına değindi ve siyasetin tehditle yapılacak bir şey olmadığını söyledi.

Davutoğlu'nun yeni parti çalışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce de benzer adımların atıldığını belirterek "Hamdolsun, bu siyaset mühendisliği oyunlarının hiçbiri tutmadı. Gidebilecekleri tek yer bir sonraki seçimde sandığın en dibi olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni parti yanıtı ViDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Seçim öncesi buraya geldiğimde büyükşehir belediye başkan adayımızı sizlere emanet etmiştim. Sizler de bu emaneti en yükseğe taşıdınız. Genç, çalışkan, azimli ve derviş gönüllü bu kardeşimizin Konya'ya çok büyük hizmetleri olacağına inanıyorum.

Çok yüksek oy oranlarıyla yüzümü ağartan Karatay, Meram ve Selçuklu olmak üzere ilçe belediye başkanlarımızı da tebrik ediyorum. Bugün Konya'dayız. Bu tarihi başarının kazanılmasında emeği geçen, katkısı olan herkesi, bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da

LAYIK OLAMAYIZ

Konya büyük medeniyet davamıza en büyük desteği veriyor. Bu şehir alemi aşkla bilen Mevlana Hazretlerinin, alemi ilimle bulunan Konevi Hazretlerinin, kılıcı adaletli Sultan Keykubat'ın şehridir. Bu şehir hem tarımda hem sanayide hem ilimde hem tasavvufta zirveyi hiç bırakmamış şehirdir. Bu alimlerin gönül sultanlarının mirasına en iyi şekilde sahip çıkarak çok daha büyük başarılara birlikte imza atacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da

Mevlana Hazretlerinin emanetlerini aslına uygun şekilde koruyamazsak ona layık olamayız. Selçuklu'dan kalan eserleri koruyamazsak ona layık olamayız. Tasarım, geliştirme, üretimde ilk sıralara çıkartamazsak ecdada layık olamayız. Nerede ne yapıyorsak olalım bir gözümüz hep Konya'dadır.

KONYA'YA YAPILAN YATIRIMLAR

Bunun için Konya'nın yatırıma ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Mavi Tünel içme suyu ve arıtma tesisinin açılışını yapmıştık. Şeb-i Arus için geldiğimizde 99 kalem projenin toplu açılışını gerçekleştirmiştik. Bugün 645 milyon lira olan 88 kalem eser ve hizmetin açılışını yapmak üzere bir aradayız. Eğitim, sağlık, enerji, spor, yurt, yol yer alıyor.

Büyükşehir Belediyemizin tamamladığı yollar, kavşaklar, üst geçitler, sulama tesisleri gibi açılışı da yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da

Karatay, Selçuklu, Akşehir, Seydişehir belediyelerimizin tamamladıkları yatırımları da hizmete alıyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin Konyamıza kazandırılmasına hizmeti geçen bakanlarımızı, kurumlarımızı ve belediyelerimizi tebrik ediyorum.

51 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

Konya'ya kazandırdıklarımız bunlardan ibaret değildir. Son 17 yılda eski rakamla 51 katrilyon lira yatırım yaptık. Şehir genelinde 8 bin derslik, 2 devlet üniversitesi oluşturarak, Konya'nın eğitim altyapısını baştan kurduk. Hem spor karşılaşmaları hem de etkinlikler için 42 bin kişilik stad, gençlik tesisleri, spor kompleksleri inşa ettik. Çok sayıda millet bahçesi yaparak eski stadyumu millet bahçesi yapıyoruz.

Konyalı bakanımız Murat Bey, suratle belediye başkanımızla el ele verecek hızla artık anneler, çocuklarını yanlarına alacaklar millet bahçesinde eğlenecekler. İnşaatı devam eden şehir hastanemiz 1250 yatağı ile ülkemizin en büyük sağlık tesislerinden biri olacak. Bölünmüş yol uzunluğunu 167 km'den 1.141 km'ye çıkardık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da

İnşaatı devam eden şehir hastanemiz, 1.250 yatağı ile ülkemizin en büyük sağlık tesislerinden biri olacak. Bölünmüş yol uzunluğunu 167 km'den 1141 km'ye çıkardık. Hızlı tren hatlarıyla Konya'yı İstanbul'a, Ankara'ya bağladık. Bir taraftan Antalya'ya, Kayseri'ye ulaşacak olan diğer bir projedir. Bu çalışmaya da en kısa sürede başlıyoruz. Eski sanayi ve Karatay sanayisini yeni yerlerine taşıyarak, eski yerlerinde kentsel dönüşüme başladık. Bütün bunlarla beraber tüneli ve barajları tamamladık, sulama tesisi ile hazırlıklarımız sürüyor. 600 bin dekar araziyi sulamaya açmayı hedefliyoruz. Karapınar'da da enerji ihtisas bölgesi kuruyoruz.

KONYA'YA METRO MÜJDESİ

Asıl yeni eserlerin, yeni yatırımların müjdesini vermek istiyorum. İlk müjdemi veriyorum. İnşallah Konya metrosunun yapımına başlıyoruz. Bu hattın ilk etabının ihalesini eylülde yapıyoruz. Metro hattı, Konya'nın geleceğine yapılan bir yatırımdır. Bugün Konya şehircilik bakımından ülkemizin örnek yerlerinden biriyse bunu ayrım yapmadan yarım asır önce şehrin geleceğine yapılan yatırımlara borçluyuz.

SEÇİM DÖNEMİNDE TİYATRO OYNAMIŞLAR

Son seçim kampanyası döneminde CHP'li belediye başkan adayları ve Genel Başkanları her konuda attılar tuttular. Ulaşımda, süte, internete her şeyi bedava yapmaktan, işçi çıkarmayacaklarına kadar vermedik söz bırakmadılar. Bay Kemal öyle demiyor muydu? Kimseyi işten çıkarmayacağız demiyor muydu? Şu anda çıkarıyorlar. Bu olaylar karşısında bizim de yapacaklarımız var. Üstelik, Bay Kemal 'Namus sözü' diyordu. Bir de bunu katmerlediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da

Adaylardan bazıları seçimi kazandıklarında ahali bu vaatlerin yerine getirilmesini bekledi. Hep işleri güçleri yalan. İstanbul'u sel götürüyor başkan ortada yok. Ankara'da kimsesiz çocuklar sokağa atılıyor CHP'den ses yok. İzmir'de, Aydın'da, Muğla'da olup bitenler anlatmıyorum.

HİÇBİR KONUDA VERDİKLERİ SÖZÜ TUTMUYORLAR

Karşımızda hiçbir konuda verdiği sözün arkasında duramayan bir parti ve ekibi bulunuyor.  Böylece ne sözün ne belgenin hatta ne de namus üzerine edilen yeminlerin bunların meşrebinde bir hükmü olmadığını gördük. Seçim döneminde bir tiyatro oynamışlar. Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin ajansı bol keseden vadedecek, adaylar kazanınca da bizle ilgisi yok diyecekler. CHP bu senaryolu hayata geçirdiği bir tiyatro sergiliyor. Bu sahtekarlıktır, düzenbazlıktır.

Bölücü örgütü güdümündeki partiye verdikleri destek ve sözleri harfiyen yerine getiriyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Diyarbakır'da kimlerle, neyi konuşuyor? Teröre bulaşmış olanlarla dirsek temasında ve 'Sizlerle beraberiz' diyorlar. Bölücü terör örgütlüye ilişkileri nedeniyle görevden alınan belediye başkanlarına destek veriyorlar.

MİLLETTEN HAK ETTİKLERİ CEVABI ALACAKLAR

Terör örgütünün güdümündeki partinin borazanlığına soyunuyorlar. Bunların ikiyüzlüğü, nobranlığı millete karşıdır. Bugün milleti kandırdıklarını sananlar gerçek yüzleri ortaya çıktığında milletten hak ettikleri cevabı alacaklar.

YENİ PARTİ İDDİALARI

AK Parti'den ne koparsak kardır anlayışlı ile birileri sürekli şişiriliyor pohpohlanıyor. Biz bunları çok gördük. Hamd olsun bu siyaset mühendisliği oyunlarının hiçbiri tutmadı. Gidebilecekleri tek yer bir sonraki seçimde sandığın en dibi olacaktır. Siyaset, kapalı kapılar ardından kriz bekleyerek yapacak şey değildir. Siyaset, hiçbir somut delili olmadan yapılacak ithamlar ve tehditlerle yapılacak şey değildir. Çıkacaksınız milletin karşısına ne düşündüğünüzü anlatacaksınız.

Millete diyecek bir şeyiniz yoksa sadece kendi nefsiniz için konuşuyor demektir. Gurur kibir.. Bunlarla yol yürüyenler bir yere varamazlar.

YENİ PARTİ İDDİALARINA YANIT

Bize diş geçiremeyenler birliğimize, beraberliğimize saldırıyorlar. AK Parti'den ne kurtarırsak kârdır diyerek birileri pohpohlanıyor. Geçmişte bunları çok gördük. Vesayetle mücadele sırasında benzer teşebbüslere maruz kalmıştık. Birileri sahaya sürülmeye çalışılmıştır. Bu siyaset mühendisliği oyunlarının hiçbiri tutamadı. Bunların gidebileceği tek yer sandığın en dibi olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da

Siyaset kapalı kapılar ardında kriz bekleyerek yapılacak iş değildir. Tehditlerle, imalarla yapılacak iş değildir. Siyaset yapacaksanız milletin huzuruna çıkacaksınız, ne düşündüğünüzü, ne hayal ettiğinizi anlatacaksınız. Kendi kalbinize ve milletin yüreğine değil de başkalarının ağzına bakarak yapılan siyaset değildir. Gurur, kibir bunlarla yol yürüyenler bir yere varamazlar.

2053 VE 2071 VİZYONLARINI BİRLİKTE MİRAS BIRAKACAĞIZ

AK Parti, milletin iktidara getirdiği bir partidir. Bu partinin millete rağmen siyaset yapması, kadro kurması düşünülemez. Önümüzdeki dönem her işin tıkır tıkır yürüdüğü bir dönem olacaktır. Sizlerin sadece desteğine değil, tespit ve tekliflerine de ihtiyacımız var. Büyük ve güçlü Türkiye'yi birlikte inşa edecek ve 2053 ve 2071 vizyonlarını birlikte miras bırakacağız. Cumhur İttifakı'nı asla ihmal etmeyeceğiz. Sayın Bahçeli ile attığımız kararlı adımları devam ettireceğiz. Sevginiz, coşkunuz, ahde vefanız, misafirperverliğiniz için şükranlarımı sunuyorum."