Adana Merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi Kıyıboyu Caddesi’ndeki DSİ’ye ait sulama kanalına köpek düştü.
Suriye uyruklu Abdulkadir Seyyid, Beşer Şeyhbar ve 2 arkadaşı, eve gitmek için caddede yürüdüğü sırada sulama kanalına düşen köpeği gördü.
KÖPEĞİ KURTARMAK İSTERKEN KANALA DÜŞTÜ
Köpeği kurtarmak isteyen Seyyid, akıntının yoğun olduğu sulama kanalına atladı. Köpeği yakalayamayan Seyyid, bir süre suda batıp çıktıktan sonra gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, suda kaybolan Seyyid için arama-kurtarma çalışması başlattı.
Adana'da kanala düşen köpeği kurtaran kuzeni suya düştü VİDEO
KUZENİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Suriye’deki iç savaştan 8 yıl önce kaçıp Adana’ya yerleştikleri öğrenilen Abdulkadir Seyyid’in teyzesinin oğlu Beşer Şeyhbar, “Köpeği kurtarmak için uzanırken kaydı, suya düştü. ‘Kurtarın, imdat’ diye bağırdı. Kurtarmaya çalıştık. Önce ip attık, sonra tamirciler suya atladı, çıkaramadık. Sonra suyun altında gitti.” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
CANSIZ BEDENİ BULUNDU
Abdulkerim Alseyit'in (20) cansız bedeni, olay yerinden yaklaşık 8 kilometre uzakta yakınları tarafından bulundu.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sualtı polisi, itfaiye ve ambulans sevk edildi.
Yetkililerce suyu kesilmiş kanala giren ekipler, gencin cesedini bulunduğu yerden çıkarttı. Bu sırada olay yerinde olan Suriyeli gencin yakınları gözyaşı döktü.
Ceset, ekiplerin incelemesinin ardından Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.