Adana'da oğlunun ölüm tehditleriyle yaşayan anne, parklarda kalıyor
İHA

Adana'da 2016 yılında özel bir dershanede girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda 500 tam puan alan ve derslerinde çok iyi olan D.K.’nin (17) hayatı, bir anda kabusa döndü.

Önce trafik kazası geçirip sağ bacağına 10 platin ile 4 çivi takılan çocuk, ardından içtiği sahte rakıyla ölümden döndü.

ARKADAŞ KURBANI OLDU, OKUL MÜDÜR YARDIMCISINI DA BIÇAKLADI

Daha sonra da arkadaş kurbanı olan genç, okulu bıraktı. Annesi İlkay Kayam’ın çabalarına rağmen okula gitmeyen D.K., sürekli kavga edip annesini de tehdit etmeye başladı.

Geçen ay ise D.K., kendisini okula almadığı iddiasıyla özel bir okulun müdür yardımcısını bıçakladı. Gözaltına alınan genç, daha sonra yaşı küçük olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı.

ANNESİ UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDI

Ardından merkez Çukurova ilçesindeki evine giden genç, kendisine motosiklet almadığı iddiasıyla annesine silahla ateş edip tehditler savurdu. Komşuların polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler, D.K.’yi gözaltına aldı.

Savcılıkta ifade verdikten sonra D.K. serbest kalırken anne İlkay Kayam da evladı hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Geçen hafta perşembe günü de uzaklaştırma kararı olmasına rağmen D.K., eve 2 silah getirip annesine bıraktı.

Adana'da oğlunun ölüm tehditleriyle yaşayan anne, parklarda kalıyor VİDEO

EVLADI TARAFINDAN ÖLÜMLE TEHDİT EDİLİYOR

Anne Kayam da cuma günü silahları polise götürüp teslim etti. Bunun üzerine D.K. de annesini tehdit etti. Ölüm korkusuyla parklarda kalan genç kadın, şimdi evladının cezaevine girmesini ve psikolojik tedavi görmesini talep etti.

Öte yandan, 6 Kasım 2019’da D.K.’nin verdiği röportajda da okumak istediğini söylemesi dikkat çekti.

Adana'da oğlunun ölüm tehditleriyle yaşayan anne, parklarda kalıyor

"BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYORDU"

O dönem bilgisayar mühendisi olmak istediğini belirten D.K., şu ifadeleri kullanmıştı:

"Seviye Belirleme Sınavı'nda 500 tam puan aldım. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum ama imkanlar el vermiyor. Yetkililer sesimi duysun, beni güzel bir okula yerleştirsinler. Okumak istiyorum.”

"YAŞI KÜÇÜK DİYE TUTUKLANMIYOR"

Anne İlkay Kayam, oğlunun kendisine silah sıktığını, bu sebeple de uzaklaştırma kararı aldığını belirterek, "Geçen ay eve geldi bana 2 el ateş etti ve polise haber verdim. Ardından evladımdan koruma kararı aldım. Onun ardından da özel bir okulun müdür yardımcısını bıçakladı. 1 gün sonra yine eve geldi ve yine olay çıkarttı. Sürekli ben karakola gidiyorum. En sonunda beni vuracak. Bana attığı tehdit mesajları da var. Hepsini karakola veriyorum ama çocuk hiç tutuklanmıyor. Yaşı küçük deniliyor ve gönderiliyor." diye konuştu.

"BU ÇOCUK ALINSIN, PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRMESİ GEREKİYOR"

Oğlunun cezaevine girmesini isteyen anne İlkay Kayam, şunları söyledi:

"Devletten yardım bekliyorum. Bu çocuk alınsın, psikolojik tedavi görmesi gerekiyor. Önüne gelene saldırıyor. Savcıya yalvardım, 'bu çocuk önüne gelene saldırıyor, canlı bir bomba geziyor' dedim. Savcı da yaşı küçük diye bir şey yapamayacağını söyledi. O zaman 18 yaşına geldiğinde gelip benim kafama sıksın. Ben ne yapacağımı şaşırdım."

Adana'da oğlunun ölüm tehditleriyle yaşayan anne, parklarda kalıyor

"SÜREKLİ TEHDİT EDİLİYORUM"

Evladının 4 sene önce çok zeki ve çalışkan olduğundan bahseden anne Kayam,"Bu çocuk 2016 yılında özel bir dershanede girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda ise 500 tam puan alan ve derslerinde çok iyi olan bir çocuktu. Bir motosiklet kazası geçirdi ve bu hale geldi. Şu anda halen motosiklet istiyor. Eve silah getiriyor, mermi getiriyor. Birde sürekli tehdit ediliyorum ben. Kime gideyim, kimden yardım isteyim." dedi.

"ALIN BU ÇOCUĞU CEZAEVİNE ATIN"

Evladı hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen oğlunun eve silah getirdiğini öne süren Kayam, "Perşembe günü eve silah getirdi. 'Bu silahlara bir şey olursa kafana mermiyi yersin' dedi. Sonra da evden çıktı gitti. Silahları ben 1 gün sonra karakola götürüp teslim ettim. Şimdi beni sürekli tehdit ediyor. Evden çıktım parkta kalıyorum. Kıyafetlerim de yanımda sokaklarda geziyorum ölüm korkusuyla. Gideceğim yer yok çünkü. Alın bu çocuğu cezaevine atın. Önüne gelene saldırıyor ve yaşı küçük olduğu için ceza almıyor. Bunun da farkında." ifadelerini kullandı.

Adana'da oğlunun ölüm tehditleriyle yaşayan anne, parklarda kalıyor

Adana'da oğlunun ölüm tehditleriyle yaşayan anne, parklarda kalıyor

Adana'da oğlunun ölüm tehditleriyle yaşayan anne, parklarda kalıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)