Adıyaman'da bebeğini gömerek mezarlığa bırakan annenin ifadesi
İHA

Adıyaman'da yaşanan kan donduran olayın ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Kentteki Eski Belediye Mezarlığı'na 17 yaşındaki annesi Gülçin E. ve anneannesi Ülkü E. tarafından diri diri gömülen birkaç günlük bebek, bir grup lise öğrencisi tarafından bulunmuş ve gömüldüğü toprak altından çıkarılarak hastaneye ulaştırılmıştı.

Hemşireler tarafından Fatma isminin verildiği bebek, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Adıyaman’da canlı canlı mezara gömülen bebeği, öğrenciler buldu VİDEO

ANNE VE ANNEANNE TUTUKLANDI

Bebeği diri diri mezara gömen 17 yaşındaki anne Gülçin E. ile anneanne Ülkü E., Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Emniyette ifadeleri tamamlanan her iki şahıs, Adıyaman Adliyesi’ne sevk edilmiş ve burada çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Mahkemenin verdiği karara itiraz eden cumhuriyet savcılığı, anne ve anneanne için tutuklama istemiş ve şahıslar polis ekipleri tarafından yeniden yakalanarak Adıyaman Adliyesine getirilmişti.

Burada yeniden hakim karşısına çıkarılan her iki şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Adıyaman'da bebeğini gömerek mezarlığa bırakan annenin ifadesi

BAŞKASINA AİT KİMLİKLE KAYIT YAPTIRDILAR

Tutuklanan şahıslardan bebeğin annesi Gülçin E., ile anneannesi Ülkü E.’nin, doğum öncesi bir başkasına ait kimlik ile Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek yine başkasına ait kimlikle hastaneye kayıt yaptıkları ortaya çıktı.

Adıyaman'da bebeğini gömerek mezarlığa bırakan annenin ifadesi

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Şahısların olayla ilgili verdikleri ifadelerinde, birilerinin bebeği alması için mezarlığa bıraktıklarını söyledikleri öğrenildi.

Kızı Gülçin E.’nin hamile olduğunu ve durumu hamileliğin 7. ayında öğrendiğini söyleyen Ülkü E., uzun süredir arkadaşlık yaptığı ve kendisinin tanımadığı biriyle yaşadığı ilişki sonrasında gebe kaldığını ve bu gebelik sürecinde kızından hiçbir şekilde şüphelenmediğini belirtti.

Ülkü E., 22 Eylül tarihinde kızımın sancıları sonra, daha önceden tanıdığı N.D. isimli kadının kimlik bilgilerini ezbere bildiğini ve bu kimlik bilgileriyle Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini söyledi.

Ülkü E.’nin N.D.’ye ait kimlik bilgileriyle hastaneye giriş yaptığı ve yine bu kimlik bilgileriyle Gülçin E’nin hemşirelerin Fatma ismini verdiği kız çocuğunu dünyaya getirdiği, dünyaya getirdiği kızıyla beraber 24 Eylül Cuma günü hastaneden taburcu edildiklerini söyledi.

Ülkü E., yaşanan bu durumu kimseye açıklayamayacakları için, kızı Gülçin E’nin başına bir şeylerin gelebileceği korkusuyla bebeği Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim etmek istediklerini ama kızının yaşının 17 olması, resmi nikahlı olmamasından dolayı kurumlara bırakamayacaklarını anladıklarını, bu yüzden de başkasının bulabileceği düşüncesiyle bebeği mezarlığa bıraktıklarını söyledi.

Adıyaman'da bebeğini gömerek mezarlığa bırakan annenin ifadesi

"AMACIMIZ ÖLDÜRMEK DEĞİLDİ, YÜZÜNÜ AÇIK BIRAKTIK"

Ülkü E. ve Gülçin E.'nin bir mezarı eşerek bebeği oraya bıraktıkları, bebeğin nefes alabileceği şekilde üzerine toprak serptikleri, bebeğin yüzünün açık olduğu ve bebeği bıraktıktan sonra başkasının alıp almadığını görmek amacıyla bir süre uzaktan bebeği gözlemledikleri ve daha sonra bulundukları yerden ayrılarak evlerine döndükleri ortaya çıktı.

Anne ile kızının, çocuğu öldürmek için oraya bırakmadıklarını, kendilerine gelebilecek tepki ile zararlardan korktukları için bebeği mezarlığa bıraktıklarını ve çok pişmanlık duyduklarını belirttikleri öğrenildi.

Adıyaman'da bebeğini gömerek mezarlığa bırakan annenin ifadesi

"BABAM VE AĞABEYİM BENİ ÖLDÜRÜRDÜ"

Bebeği öldürmek amacıyla mezarlığa bırakmadıklarını söyleyen anne Gülçin E. ise çocuğun babasının çocuğu kabul etmediğini ve hamile olduğunu da çok geç dönemde öğrendiğini, doğum sonrası bebeği Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermek istediklerini ama işlemlerin uzun sürebileceğini düşündüklerinden bebeği kuruma veremediklerini söyledi.

Gülçin E., babası ve ağabeylerinin durumu öğrenmeleri dahilinde kendisini öldürebileceğini, bu yüzden de bebeği başkalarının bulup teslim alması için mezarlığa bıraktıklarını söyledi.

BEBEK KORUMA ALTINA ALINACAK

Konuyla ilgili soruşturma sürerken, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından durumu yakından takip edilen Fatma bebek, tedavisinin tamamlanmasının ardından koruma altına alınacak.

Adıyaman'da bebeğini gömerek mezarlığa bırakan annenin ifadesi

Adıyaman'da bebeğini gömerek mezarlığa bırakan annenin ifadesi

Adıyaman'da bebeğini gömerek mezarlığa bırakan annenin ifadesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)