Tıp Bayramı hediyesi olarak sipariş edilen cep telefonunu teslim etmek yerine satan kurye, borçları nedeniyle telefonu 52 bin liraya elden çıkardığını itiraf etti.
Ankara'da tıp fakültesinde eğitim gören kızına Tıp Bayramı için cep telefonu hediye etmek isteyen B.D., internet üzerinden sipariş verdiği ürünün teslim edilmemesi üzerine şikayetçi oldu.
İddiaya göre kurye A.D., 15 Mart’ta teslimat için adrese geldi. Evde kimsenin bulunmaması üzerine B.D.’yi telefonla arayan kurye, kargoyu kapıya bırakabileceğini söyleyerek teslimat kodunu aldı.
Ancak B.D., eve döndüğünde kapı önünde herhangi bir kargo bulamadı.
KAPICIYA DA BIRAKILMADIĞI ORTAYA ÇIKTI
Durumdan şüphelenen B.D., apartman kapıcısına da kargo bırakılıp bırakılmadığını sordu. Kapıcının herhangi bir teslimat yapılmadığını söylemesi üzerine kargo firmasıyla iletişime geçti.
Şirketin de kuryeye ulaşamaması üzerine B.D., Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
TELEFONU SATTIĞINI İTİRAF ETTİ
Başlatılan soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, kurye A.D.’nin teslimat kodunu aldıktan sonra telefonu bir telefoncuya sattığı belirlendi.
Emniyet ekiplerince gözaltına alınan şüpheli ifadesinde, telefonu 52 bin liraya sattığını ve borçlarını kapatmak amacıyla bu parayı kullandığını söyledi.
"BİR KISMINI EĞLENCE MEKANINDA HARCADIM"
Şüpheli A.D., ifadesinde ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirterek, telefonun parasının bir kısmını borçlarına verdiğini, bir kısmını ise Ankara’nın Ulus semtindeki bir eğlence mekanında harcadığını itiraf etti.
A.D., daha sonra eline para geçince telefonun bedelini sahibine ödemeyi düşündüğünü öne sürdü.
Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma sürüyor.