Keçiören'de 14 yaşındaki çocuk, parka çağırdığı yaşıtını bıçaklayarak ağır yaraladı. Saldırganın o anlarını ise bir arkadaşı tarafından kamera kaydına aldırdığı öğrenildi.
Ankara'nın Keçiören ilçesinde yer alan bir parkta, 14 yaşındaki Emir Saba, kendisini çağıran yaşıtı A.Y.'nin bilinmeyen bir nedenden dolayı bıçaklı saldırısına uğradı.
Karnından yaralanan Saba, ambulansla Etlik Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.
SALDIRGAN ÇOCUK TUTUKLANDI
Ameliyatın ardından yoğun bakım servisinde müşahedeye alınan çocuğun organları ile damarlarının zarar gördüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Gözaltına alınan saldırgan çocuk ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
SALDIRI ANLARINI KAYDA ALDIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI
A.Y.'nin, Saba'yı bıçakladığı anları da bir arkadaşı tarafından kamera kaydına aldırdığı öğrenildi.
Mağdur aile ise sorumluların hak ettikleri cezayı alana kadar hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

"ÇAĞIRAN ÇOCUK ZATEN HAZIRLIKLI GELMİŞ"
Olayla ilgili konuşan baba Yafes Saba, şunları söyledi:
Oğlumu arayıp parka çağırmışlar. Çağıran çocuk zaten hazırlıklı gelmiş. Oğluma ilk önce sataşmış. Ardından da bıçağı saplamış.
Oğlumun, kendisine saldıran kişiyle bir problemi yoktu. Arkadaşı da değildi. Saldırganın teyzesiyle de konuştuk.
Emir ile bir meselesinin olmadığını söyledi bize. Biz de ne olduğunu anlamadık. Neden böyle bir olay yaşandığını henüz bilmiyoruz.
"BIÇAK 9 SANTİMETRE İÇERİ GİREREK ORGANLARINA ZARAR VERMİŞ"
Olaydan sonra bir kız çocuğu beni aradı. 'Emir'i bıçakladılar hastaneye gidiyoruz' dedi.
O sözden sonra yaşadığım şok nedeniyle sanki bilincimi yitirmiş gibi oldum. Çocuğum ameliyat oldu. İnşallah iyi olur.
Sağlık durumu dün iyi idi. Doktorlar bıçağın 9 santimetre içeriye girdiğini ve organlarına zarar verdiğini söyledi.
Damarları da zedelenmiş. Düne kadar durumu biraz sıkıntılıydı. Doktorlar net bir şey demedi henüz.
"ARTIK KİMSENİN ÇOCUĞUNA ZARAR GELMESİN"
Oğlunun da durumdan habersiz olduğunu söyleyen baba Saba, şöyle konuştu:
"Artık kimsenin çocuğuna zarar gelmesin. Böyle pisliklerin de toplumdan temizlenmesi lazım. Olaya karışan herkesten şikayetçiyiz. Sonuna kadar, herkes cezasını çekene kadar takipçisi olacağız.
Oğlumla dün konuştum. Neden bıçağı olan birinin yanına gittiğini sordum. O da bana, ‘Bıçağı olduğunu bilmiyordum. Beni bir şeyler yiyip içmek ve oturmak için çağırdıklarını tahmin ettim' dedi."
