Antalya’da kadın komşunun eziyeti
İHA

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yaşayan bir çocuk annesi, özel güvenlik görevlisi Yasemin Özçengel, 10 yıldır yaşadığı apartmanda iddiaya göre, son dönemde üst kattaki kadın komşusunun şiddet ve hakaretlerine uğramaya başladı.

Geçtiğimiz temmuz ayında başlayan iki komşu arasındaki gerginlik artarak devam etti.

Komşusunun kendisine neden cephe aldığını anlayamayan Özçengel’in hayatı, adeta çekilmez bir hale geldi.

KAPISININ ÖNÜNE ÇÖP ATTI, BIÇAK SALLADI

Özçengel, defalarca komşusunun hakaret ve tehditlerine maruz kaldı.

Büyük korku yaşayan genç kadın kapısının önüne güvenlik kamerası taktırmak zorunda kaldı.

Üst kadın komşunun, Özçengel’in kapısının önüne hakaretler ederek çöp attığı, kapı önünde bekleyip bıçak salladığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Antalya’da kadın komşunun eziyeti ViDEO

“SEN KİMSİN BANA MEYDAN OKUYORSUN ALLAH'IN FAKİRİ”

Kadının, Özçengel'e söylediği sözler ise cep telefonu kamerası ile kayıt altına alındı.

Kadının görüntüde, "Sen bana meydan okuyacak kapasitede değilsin. Aklın beş kuruş etmez. Ben üniversite mezunuyum sen cahilsin, sen kimsin bana meydan okuyorsun Allah'ın fakiri. Kime güveniyorsun. Defol git annenin yanına. Ben mülk sahibiyim, sen kiracısın. Kiranı zor veriyorsun, git Altınova'dan gecekondudan ev tut kendine. Oralarda patates soğan ye. Sabaha kadar bekçilik yap ancak geçinirsin. Ben baba parası yerim ayağımı uzatırım, sen ancak çalışır oğlunu evlerde bırakırsın.

Antalya’da kadın komşunun eziyeti

“BU KADINI ÖLDÜRECEĞİM BURAMA GELDİ”

Bak ne yapacağım senin oğluna. Koş annesinin güzeli, hadi koş kızım, şu aşağıdaki gecekonducuları ısır da gel. Hadi annem şu süprüntüleri bir ısır da gel. Ay fakir ancak oradan çekersin, sen gece bekçisisin fakirsin. Ben zengin kızıyım mali müşavir kızıyım, sen ilkokul mezunu bir güvenlikçisin. Aramızda dağlar kadar fark var. Bu kadını öldüreceğim burama geldi. Bu köpekle uğraşmayacak.” sözleri yer aldı.

Antalya’da kadın komşunun eziyeti

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYOR

Birçok kez komşusu hakkında şikayetçi olan ve bir sonuç alamayan Yasemin Özçengel, oğlunun ve kendinin hayati tehlikesinin olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi.

10 yıldır aynı binada oturduğunu ve bir süredir üst katındaki kadın komşusu ile sorunlar yaşadığını dile getiren Özçengel, “Geçen sene temmuz ayında kapısına gelen bir şahsın eşini rahatsız ettiğimi söyledi. Bana tehditlerde bulundu. Savcılığa şikayette bulundum ama durumu kanıtlayamadığım için sonuç alamadım. Eylül ayından itibaren ise her gün şiddetini arttırarak bana tacizde bulunmaya başladı. Kapımın önüne çöpler atıyor, oğluma yasaklı cins köpeği saldırttı. Bu olay da mahkemeye taşındı, bu ay içinde mahkememiz var.” dedi.

Antalya’da kadın komşunun eziyeti

“TEHDİT EDİYOR”

Bir kadının kendisine şiddet uygulamasına anlam veremediğinin altını çizen Yasemin Özçengel, “Biz burada komşuyuz. Bu komşumun çocuğuma bile yardımcı olması gerekirken, ben korkuyla işe gidiyorum. Panik halindeyim hep, ‘acaba çocuğuma zarar mı verdi’ diye. Evde olduğum zaman oğlumu almaya gidiyorum. 3 gün önce köpeğini ağızlıksız dolaştırdığı için gerekli yerlere başvuru yaptım. Cezai işlem uygulandı. Daha sonra bunun intikamını almak adına dün kapımı yumrukladı, çamaşır suyu döktü, çöplerini, köpeğinin dışkısını attı. Sürekli, ‘seni öldüreceğim’ gibi tehditlerde bulunuyor. Can güvenliğim yok, eve girip çıkarken biber gazı taşımak zorunda kalıyorum.” diye konuştu.

Antalya’da kadın komşunun eziyeti

“ANLAM VEREMİYORUM”

Ayrıca, kapısının önünde duvara kesici aletle argo kelimeler yazıldığını anlatan Özçengel, “Geçen haftada kapımın önüne ölü bir kuş attı. Her şekilde sürekli bizi taciz ediyor. Kendisiyle iletişim kurulamıyor. Dinlemiyor sizi sürekli bağırıyor ve hakaret ediyor. Bana yaptıklarına cevap bile vermedim. Sorunu yasal yoldan çözmeye çalışıyorum. Sorunun ne olduğunu sorduğumda bana, 'Senin annen, baban yok, sen neden Konyaaltı’nda oturuyorsun, senin bunu yapmaya hakkın yok, git gecekonduda otur, çöpten patates soğan topla, neyin mücadelesini veriyorsun' gibi gerekçeler sunuyor. Bunların üzerine inşa ettiği durum ve aylardır uyguladığı mobbing. Anlam veremiyorum. Çevreme anlattığımda kimse de anlam veremiyor.” dedi.

Antalya’da kadın komşunun eziyeti

“ARAMIZDA BİR SORUN YOK”

Kadının yaptıklarına karşılık vermediğini ve tüm apartmanın rahatsızlık duyduğunu dile getiren Yasemin Özçengel, “Kadın herkesle husumetli, alt komşuyla mahkemelik. Herkese zarar vermeye çalışıyor. Hukuki süreçte haklılığımı ispat etmek istedikçe sürekli baskısını arttırıyor. Benimle uğraşıyor hadi, oğlumdan ne istiyorsun? Kendi çocuğu da var. Hemcinsimden bu baskıyı görmek enteresan zaten. Bir kadın bunu yapıyor, bana saygı duyması lazım en azından. Aramızda hiçbir şey yok.” diye konuştu.

Antalya’da kadın komşunun eziyeti

“HUZURLU ŞEKİLDE YAŞAMAK İSTİYORUM”

Yaşadıklarının dolayı uykularının kaçtığını ve çocuğuna bir şey olacak diye büyük endişe duyduğunu ifade eden Özçengel, “Okulun kapısına kadar köpeğiyle gidip çocuğumu bekliyor. Ben bu sorundan kurtulmak, huzurlu yaşamak istiyorum. Ailemle mutlu olmak istiyorum. Tek istediğim bu. Kadın 'evimde pompalı tüfek var, seni öldüreceğim' diyor. Bunu hep söylüyor, korkusu çekinmesi yok. Benim can güvenliğim yok, hem de bir kadın tarafından. Dün kapımın önünde bıçak sallıyor. Hukuki yoldan haklılığımı ispat etmek istiyorum. Ben ailemle huzurlu şekilde yaşmak istiyorum. Apartmandan çıkarken korkuyorum. Çocuğumu yanında olmadığım zaman etkinliklere gönderemiyorum.” dedi.

Antalya’da kadın komşunun eziyeti

“BİZİ KİM KORUYACAK?”

Şu an can güvenliğinin olmadığını vurgulayan ve yardım isteyen Özçengel, “Eve hapsolduk. Korkuyla evdeyiz. Gece gündüz kadın kapıya dayanıyor. Kapıyı yumrukluyor. Çok kez şikayetçi oldum ama sonuç yok. Benim ve çocuğumun can güvenliği yok. Onlarca şikayet dosyası birikti ama sonuç yok. Ben öldükten sonra mı adalet yerini bulacak. Bizi kim koruyacak. Ben devletime sığınıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)