Ardahan'da çıplak ayakla karda yürüdü

En düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 30 derecelere kadar düştüğü Ardahan’ın Göle ilçesinde yaşayan Zeki Ustaoğlu, karda çıplak ayakla yürüyüp, buz gibi suya girdi.

  • Ardahan'ın Göle ilçesinde yaşayan Zeki Ustaoğlu, kışın soğuklarına çıplak ayakla yürüyerek meydan okuyor.
  • Ustaoğlu, her kış 1-2 kez kar banyosu yaparak veya soğuk suya girerek sağlığını koruduğunu söylüyor.
  • Ancak bu alışkanlığı herkese tavsiye etmiyor, çünkü her vücudun buna dayanamayacağını belirtiyor.

Kış aylarının en soğuk yerleşim merkezlerinden olan Ardahan'ın Göle ilçesinde yaşayan Zeki Ustaoğlu, ilginç alışkanlığıyla dikkat çekiyor.

Her kış sezonunda 1 ya da 2 kez çıplak ayakla dolaştığı karda banyo yapan Ustaoğlu, göletlerin buz gibi sularına giriyor.

"YAPMAZSAM HASTA OLURUM"

Kısa kollu tişörtlerle gezerek Göle’nin Sibirya’yı aratmayan soğuğuna meydan okuyan Ustaoğlu, “Kışın atlet giymem, terlikle dolaşırım. Yılda 1-2 kez kar banyosu yaparım ya da soğuk suya girerim. Bunu yapmazsam hasta olurum.

En az yarım saat bu etkinliği yapıyorum. Bu yaşa kadar doktora gitmiş değilim. Herkese tavsiye etmem. Çünkü herkesin vücudu buna dayanıklı olmayabilir.” diye konuştu.