Ardahan'da yaralı tilkiye işkence görüntülerine soruşturma başlatıldı
İHA

Ardahan'da köylülerin, yaralı halde yakaladıkları tilkiye kötü muamelesi tepkilere neden oldu.

Yaralı hayvana yapılan kötü muamele anlarına ilişkin görüntülerden sonra Ardahan Valiliği harekete geçti.

ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Ardahan Valiliği'nden yapılan açıklamada, ''Bir sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan görüntülerde, bir tilkiye kötü muamelede bulunulduğu tespit edilmiş olup, yapılan çalışmalar doğrultusunda; bahse konu videodaki tilkiye kötü muamelede bulunan şahısların kimlik ve adres bilgileri tespit edilmiştir. Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ve Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından gerekli işlemler başlatılmıştır. Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı da bilgilendirilerek adli işlem süreci de başlatılmıştır.'' denildi.

Ardahan'da yaralı tilkiye işkence kamerada VİDEO


TEDAVİ EDİLİP DOĞAYA BIRAKILDI

Açıklamada ayrıca, kötü muameleye maruz kalan tilkinin tedavisinin ardından doğal hayata bırakıldığı belirtildi.

Valilik, sorumlular hakkında verilen cezalarla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

"5 KİŞİ YAKALANDI"

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"5 Ocak 2022 Çarşamba günü bir sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan görüntülerde; bir tilkiye kötü muamelede bulunulduğu tespit edilmiş olup, Valiliğimizce yapılan çalışmalar doğrultusunda, bahse konu videodaki tilkiye eziyet ederek görüntüleri kayıt altına alıp sosyal medyada paylaşan 5 şüpheli jandarma ekiplerimizce 6 Ocak 2022 tarihinde yakalanmıştır.

HER BİR ŞAHSA TOPLAM: 6 BİN 691 TL PARA CEZASI UYGULANDI

"Yakalanan şüpheliler hakkında Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü'nce; 4915 Kara Avcılığı Kanununa Muhalefet kanunu kapsamında; her bir şahsa kişi başı 4 bin 648 TL idari para cezası, ayrıca '5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14'üncü Maddesine Muhalefet'ten her bir şahsa kişi başı 2 bin 43 TL idari para cezası uygulanmıştır. Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda yakalanan 5 şüpheli hakkında ayrıca '5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14'üncü Maddesine Muhalefet'ten (hayvanlara kötü muamelede bulunmak) adli işlem başlatılmıştır."

Ardahan'da yaralı tilkiye işkence görüntülerine soruşturma başlatıldı

Ardahan'da yaralı tilkiye işkence görüntülerine soruşturma başlatıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)