Başakşehir'de 'dayaklı tedavi' kuyruğu
DHA

Birçok ülkede kendisini 'şifacı' olarak tanıtan ve 12 Şubat 2020 tarihinde Suudi Arabistan'da tutuklanıp ardından da serbest bırakılan 'Mala Ali Kürdistani' adıyla bilinen Iraklı Molla Ali Kalak, Türkiye'ye geldi.

Kürdistani, Başakşehir'de ofis açtı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı tanıtım üzerine yüzlerce kişi, tedavi olma umuduyla Kürdistani’nin ofisine gitti.

AYAKLARININ ALTINA SOPAYLA VURDU

Ofise otizmli çocuklarını getiren aileler, Mala Ali Kürdistani'nin sözde tedavi yöntemlerini görünce şikayetçi oldu.

Şikayetçilerden biri de o yöntemleri cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Görüntülerde Kürdistani'nin asistanının, çocuğun ayaklarının altına sopayla vurduğu anlar yer aldı.

Başakşehir'de 'dayaklı tedavi' kuyruğu VİDEO

ABD'DEN GELEN BİLE VAR

Birkaç gündür olduğu gibi yine çeşitli illerden ve yurt dışından gelenler, sabahın erken saatlerinde Mala Ali Kürdistani'ye ait olduğu öne sürülen ofisin önünde toplandı.

Önünde herhangi bir tabela veya levhası olmayan ofiste Kürdistani'ye yardım ettiği belirlenen kişilerce, gelenlerin isimleri alındı, telefon numaraları not edildi.

Mala Ali Kürdistani için çalışanlar, gelenlere  sınırlı sayıda kişinin içeri alınabileceğini, sırası gelince aranacaklarını söyleyerek kalabalığı ofis önünden uzaklaştırmaya çalıştı.

Aralarında Almanya, ABD gibi birçok ülkeden geldikleri öğrenilen kişilerin olduğu kalabalık uyarılara rağmen ofisin önünü terk etmedi.

Başakşehir'de 'dayaklı tedavi' kuyruğu

BAŞAKŞEHİR'DEKİ SÖZDE TEDAVİ MERKEZİNE BASKIN YAPILDI

Savcılığa yapılan suç duyurularının ardından Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ve ilçe sağlık müdürlüğü ekipleri, Başakşehir'de ofise baskın yaptı.

İçeride Mala Ali Kürdistani bulunamadı.

Baskında; tedavide kullanıldığı düşünülen sopa, tahta parçaları, sedye ve Mala Ali Kürdistani'nin fotoğraflarının basılı olduğu çok sayıda kitap bulundu.

Ofiste Ali Mahmood Hasan Goran isimli bir kişiye ait sertifikalar da ele geçirildi.

Başakşehir'de 'dayaklı tedavi' kuyruğu

KASADAN 1300 LİRA ÇIKTI

İlçe sağlık müdürlüğü ekipleri, ofisin yetkisiz, ruhsatsız olduğu ve tıbbi literatüre uymadığını tespit etti.

Giriş bankosunun arkasına asılan vergi levhasında 'Güzellik salonlarının faaliyetleri (cilt bakımı, kaş alma ağda vb.) hizmetleri' yazdığı görüldü.

Polis, ofiste çalışmalar yaptıktan sonra ele geçirilen malzemeleri götürdü. Ofiste bulunan kasanın içindeki 1.300 liraya da el konuldu.

Başakşehir'de 'dayaklı tedavi' kuyruğu

SAVUNANLAR İLE ŞİKAYETÇİ OLANLAR ARASINDA TARTIŞMA

Ekipler, içeride çalışmalar yaparken, kapı önünde Mala Ali Kürdistani'yi bekleyenler ile Kürdistani'den şikayetçi olanlar arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

Kürdistani'yi savunanlar, 'Belki bize şifa verecekti neden şikayetçi oldunuz?' diyerek şikayetçi olan kişilere tepki gösterdi.

Kendisinin de otizm hastası bir oğlu olduğunu belirten kişi ise “Bilim var, ilim var. Bu sizin yaptığınız nedir?” diyerek bağırdı.

Aynı kişi, Kürdistani'yi bekleyenlerden bazılarının maskelerini eliyle indirmeye çalıştı.

Başakşehir'de 'dayaklı tedavi' kuyruğu

3 KİŞİ POLİS MERKEZİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Yapılan araştırmalar sonucunda polis ekipleri, zabıta ekipleri ve ilçe sağlık müdürlüğü ekipleri, ofis hakkında tutanak tuttu.

Sözde tedavinin gerçekleştirildiği ofis, zabıta ekiplerince mühürlendi.

Bekleyenler, ofisin mühürlendiğini görünce ofis önünü terk etti. Ofiste çalıştığı belirlenen 3 kişi, ifadesi alınmak üzere Bahçeşehir Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

Ofisten karakola götürülen 3 kişi, ifadeleri alındıktan sonra savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

Mala Ali Kürdistani'nin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Başakşehir'de 'dayaklı tedavi' kuyruğu

"ÇOCUĞUN AYAKLARININ ALTINA VURUP, 200 LİRA ALIYOR "

Başakşehir'deki ofisine giden Mustafa Kaplan, "Otizmli bir çocuğum var. Mala Ali Kurdistani isimli şahsın, Türkiye'ye geldiğini ve Başakşehir'de hastalara şifa dağıttığını duyduk. Bu kişinin nasıl şifa dağıttığını görmek istedik. Başakşehir'de bulunan ofislerine girdiğim zaman sözde hocanın, çocukların başını tutarak bir şeyler okuduğunu gördüm. Hoca sonrasında çocuğu başka odaya alıp, elinde bulunan 40 santimlik sopayla ayaklarının altına vurmaya başladı. İşlem sonrası hoca aileye bu işlemin 1 sene süreceğini, her iki ayda bir kontrole gelinmesi gerektiğini söyledi. Sözde hoca bu şekilde şifa verdiğini iddia ediyor ve bu işlemi de 200 lira karşılığında yapıyor." dedi.

Başakşehir'de 'dayaklı tedavi' kuyruğu

"BİRÇOK KİŞİ BU ADAMA İNANIYOR"

Umut tacirleriyle sürekli karşı karşıya kaldıklarını söyleyen otizmli bir çocuk annesi Filiz Doğru ise "Şu anki umut tacirimiz yurt dışından gelen Mala Ali Kürdistani, isimli bir kişi. Bu kişi, kendi ülkesinde kovulup Suudi Arabistan'da tutuklanıp, Özbekistan'da bu işi devam ettirmiş bir kişi. Bu kişiyi sosyal medyada takip eden çok kişi var ve birçok kişi bu adama inanıyor." dedi.

Doğru, "Çocuğumu muayene ettirmek istiyorum diye bu adamın yanına gittim. Benden 200 lira istedi. Sonrasında başka bir ailenin çocuğunun ayaklarının altına sopayla vurduğunu gördüm. Aynı zamanda çocuğa ilaç yazacağını ve anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden bilgi vereceğini duydum." ifadelerini kullandı.

Başakşehir'de 'dayaklı tedavi' kuyruğu

“ÖNCE DUA OKUDU SONRA KULAKLARINI ÇEKTİ”

Mala Ali Kürdistani'nin ofisinin önüne gelen ve şikayetçi olanlarla tartışan bir kişi, "Kimse benim inancıma karışamaz. Kime inanacaksam inanacağım. Benim inancım bu, herkese inanmak zorundasın belki de insanların çocuğunu adam iyileştirmiştir." dedi.

Mala Ali Kürdistani'den ilaç almaya geldiğini söyleyen bir kişi de "Kürdistani'ye geldik. Çocuğum duymuyordu, çocuğumu getirmiştim. Hatta Irak'taydı, Irak'a gidecektik ama pandemi nedeniyle gidemedik. Çocuğumu tedavi etti, 2 ay sonra da bize randevu verdi. Tedavide önce dua okudu sonra kulaklarını çekti, sopayla sırtına vurdu. İlaç yazmıştı onu almaya geldim ama burada yok. Benim önümdekiler ilaç için 1.400 lira para verdi. Verdiği ilaç ne bilmiyorum ama bayram şekeri gibi bir şey verdi." diye konuştu.

Başakşehir'de 'dayaklı tedavi' kuyruğu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)