Bingöl'de görme engelli eşini darbetti
DHA

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Soğukpınar köyünde yaşayan bir adamın, görme engelli eşine uyguladığı şiddet görüntüleri sosyal medyada tepkiye neden oldu.

BAYILTANA KADAR DÖVDÜ

4 kız çocuğu sahibi Sabriye E. ve Hasan E., çifti arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Hasan E., bir gözünde yüzde 50 görme kaybı bulunan eşi Sabriye E.'yi bayıltana kadar darbetti.

Cani adam, çocuklarının gözü önünde yerde yatan eşine tekme atmaya devam ederken, çığlıklar atan 2 kız çocuğu ise babalarına engel olmaya çalıştı. Çocuklardan biri de yaşananları cep telefonu kamerasıyla kaydedip, sosyal medya hesabında paylaştı.

Annelerinin bayıldığını gören çocuklardan birinin, babasına elindeki sopa ile karşılık vermesi de görüntülere yansıdı.

İKİNCE KEZ GÖZALTINA ALINDI

Sabriye E., kendisine geldikten sonra jandarmaya giderek, eşinden şikayetçi oldu. Gözaltına alınan koca, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Ancak görüntüler sosyal medyada hızla yayılarak, büyük tepki toplayınca bugün yeniden gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen koca, evden uzaklaştırma verilerek serbest bırakıldı. Sabriye E. ise 4 kızıyla birlikte baba evine yerleşti.

Bingöl'de görme engelli eşini darbetti ViDEO

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli kadının ve çocuklarının koruma altına alınması için çalışma başlattıklarını duyurdu.

Bingöl'de görme engelli eşini darbetti

"SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ"

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bingöl’de engelli kardeşimizin şiddete maruz kaldığı görüntüler hepimizi derinden yaraladı. Engelli annemiz ve çocuklarının kendilerine uygun sosyal hizmet modellerinden yararlanmaları için çalışma başlattık. Bakanlık olarak dava sürecini de yakından takip edeceğiz” dedi.

Bingöl'de görme engelli eşini darbetti

Bingöl'de görme engelli eşini darbetti

Bingöl'de görme engelli eşini darbetti

Bingöl'de görme engelli eşini darbetti

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)