Denizli'de maden ocağında göçük

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler Mahallesi'nde bulunan bir maden ocağında göçük meydana geldi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Arama kurtarma çalışması başlatıldı

AA'nın haberine göre; göçük nedeniyle bazı işçilerin mahsur kaldığını değerlendiren ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı.

Valilik: "1 işçi göçük altında"

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, Krom madeninde 21.20 sularında meydana gelen göçük sebebiyle 1 çalışanın göçük altında kaldığı bilgisine ulaşıldığı belirtilerek, "Devletimiz tüm imkanları ile arama ve kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir." denildi.

Olay yerine arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Yapılan tüm müdahalelere rağmen vatandaşımız kurtarılamayarak vefat etmiştir"

"Yapılan çalışmalar neticesinde Ali Rıza Kut (40) isimli çalışana ulaşılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen vatandaşımız kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meydana gelen olayda başkaca yaralanan veya vefat eden vatandaşımız bulunmamaktadır. Olay ile ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturmaya başlanmıştır. Merhum maden çalışanımıza rahmet, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına sabırlar dileriz."

Denizli'de maden ocağında göçük

16 işçi kurtuldu, operatör göçük altında kaldı

2 vardiya olarak yaklaşık 100 işçinin çalıştığı krom madeninde görev yapan işçilerden 40 yaşındaki Ali Rıza Kut göçük altında kalırken, 16 ekip arkadaşı ise kendi çabalarıyla çıkmayı başardı. Bölgeye sevk edilen ekipler, göçük altında kalan Kut’un cansız bedenine yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından ulaştı. Operatör olduğu öğrenilen Kut’un cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp morguna kaldırıldı. Ekipler göçüğün neden kaynaklı oluştuğunu belirlemek için çalışma başlattı.

Denizli'de maden ocağında göçük

Belediye Başkanı Şevkan'dan açıklama

Bölgede çalışmaları takip eden Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, “Öncelikle başımız sağ olsun. Bugün ne yazık ki 21.30 sularında Karaismailler madeninde bir çökme meydana geldi. 40 yaşlarında bir işçimiz ne yazık ki hayatını kaybetti. Ekipler hep birlikte yaralımızı çıkardılar ama kurtarılamadı. Eşine ve çocuklarına başsağlığı diliyorum. Biz haberi alınca Acıpayam’dan geldik. Umarım yeni kazalar olmaz. Ekipte 17 kişi çalışıyormuş. Göçük altında kalan diğerleri kurtarmış kendini.” dedi.

Öte yandan, hayatını kaybeden Kut’un Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Narlı Mahallesinde oturduğu ve 6 erkek çocuk babası olduğu öğrenildi.

Denizli'de maden ocağında göçük

Denizli'de maden ocağında göçük

Denizli'de maden ocağında göçük

Denizli'de maden ocağında göçük