Diyarbakır’daki hastanede ölen sevgililer toprağa verildi
İHA

Diyarbakır’da kız arkadaşı ile birlikte kaldığı sırada kalp krizi geçiren Medeni A. (45), hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Medeni A., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Medeni A.’nın kız arkadaşı olduğu öğrenilen Derman B. (25), sevgilisinin ölüm haberini hastane koridorunda aldı.

HASTANEDE GÜVENLİK ZAFİYETİ ŞÜPHESİ

Hastanede erkek arkadaşının ailesi ile karşılaşan Derman B., hastane çalışanları tarafından başka bir bölüme götürüldü.

Erkek arkadaşı Medeni A.’ya ait olduğu öğrenilen silahı kendi çantasında bulunduran Derman B., haberi aldıktan kısa bir süre sonra çantasından çıkardığı silahı kalbine doğrultup tetiğe basarak intihar etti.

Diyarbakır'da erkek arkadaşı ölen kadın hastanede intihar etti İZLE

Yaşanan olay hastanenin güvenlik kamerasına yansırken, silahın hastaneye sokulmasının güvenlik zafiyetinden kaynaklandığı kaydedildi.

BİRİ DİYARBAKIR DİĞERİ MARDİN’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Olayda hayatını kaybeden Medeni A., Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Meydan köyünde defnedilirken, Derman B. ise Mardin’in Nusaybin ilçesinde toprağa verildi.

Olayla ilgili başlatılan incelemenin sürdüğü öğrenildi.

Diyarbakır’daki hastanede ölen sevgililer toprağa verildi

SEVGİLİSİNİN AİLESİ İLE TARTIŞTI

İntiharın ardından İl Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Medeni A.nın kalp krizi geçirdiğini öğrenen ailesi ve yakınlarının hastaneye geldiği ve bu sırada Derman B. ile karşılaştığı ortaya çıktı.

Medeni A.’nın çocukları ile Derman B. arasında tartışma çıktığı, ailenin genç kadını tehdit ettiği, bu nedenle hastane çalışanlarının Derman B.’yi başka kata götürdüğü öğrenildi.

OĞLU 'YAPTIKLARIN YANINA KALMAZ' DEDİ

Polis ekiplerince hastanedeki güvenlik görevlisi ve olayın tanığı olan İslam C.'nin ifadesine başvuruldu. İslam C., olay anını şöyle anlattı:

"Bir kişi, kalp krizi geçirdiği şüphesiyle ambulansla hastaneye getirildi. Yanında bir kadın da vardı. Bir süre sonra kalp krizi şüphesiyle hastaneye getirilen kişi, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kalp krizi geçiren kişinin yakınları da bu sırada hastaneye geldi. Ölen kişinin oğlu olduğunu öğrendiğim kişi, genç kadını görünce üzerine yürüyerek, 'Bu yaptıkların yanına kalmaz' gibi kelimeler söyledi. Ben de hemen araya girdim. Diğer yakınları da bana 'Bu kadını buradan götür. Daha büyük sıkıntı çıkmasın' dedi."

Diyarbakır’daki hastanede ölen sevgililer toprağa verildi

TELEFON ŞİFRESİ İÇİN YANINA GİTMEK İSTEDİ

Derman B.’nin yaşanan gerginlik üzerine acil servisten 1'inci kata götürdüğünü söyleyen İslam C., "Bu sırada bana bir telefon verdi. 'Bu kalp krizi geçiren kişinin, oğluna verirsin' dedi. Ben de telefonu alıp götürdüm. Teslim edince de 'Şifresini bilmiyorum telefonun. Beni kadının yanına tekrar götür' dedi. Ben de 'Olmaz' dedim ancak ısrar edince de eşlik ettim. Beraber kadının yanına gittik." diye konuştu.

İslam C., Derman B.’nin telefonu aldığını belirterek, "Kadına telefonu verdi. Telefonla uğraşırken oğlu bana '2 dakika yalnız kalmak istiyorum' dedi. Bu sırada 155'i aradım. Hemen peşinden oğlu olduğunu bildiğim kişi, yanıma geldiğinde tek el silah sesi duyduk." dedi.

“BANA ELİNİ UZATARAK, YARDIM ET, DEDİ”

Silah sesini duymalarının ardından Aykal'ın oğlu ile koşarak Derman B.’nin yanına gittiklerini söyleyen İslam C., "Kadını koltuk üzerinde kanlar içinde gördüm. Bana elini uzatarak, 'Ağabey bana yardım et' dedi. Ben de acil servise koşarak yardım istedim. Sedyeyle acile taşıdılar. Kısa bir süre sonra da kadının öldüğünü öğrendim." diye konuştu.

Diyarbakır’daki hastanede ölen sevgililer toprağa verildi

DERMAN'IN AĞABEYİ: İNTİHARINA SEBEP OLANLARDAN ŞİKAYETÇİYİM

Bilgisine başvurulan Derman B’nin ağabeyinin ise "1,5 yıl önce rehberlik öğretmenliği için Diyarbakır'a gelmişti. Herhangi bir psikolojik sorunu yoktu. Bildiğim kadarıyla husumetli olduğu kişi ya da kişiler de yoktu. Zaten en son annemle telefonla görüşmüştü. Bir sorunu olmuş olsa, ona söylerdi. Kardeşimin intiharıyla ilgili sebep olan kişi ya da kişiler tespit edilirse şikayetçiyim." dediği öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)