İHA

Güvenlik güçlerinin göçmen kaçakçılığıyla mücadelesi devam ediyor. Yapılan uygulamalarda göçmenler, birbirinden ilginç yöntemlerle saklanırken yakalanıyor.

Edirne'de ve Kapıkule Gümrük Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucu, yurt dışına çıkmak üzere olan bir cip aracında yapılan aramada koltukların altına yerleştirilmiş bir zula bulundu ve içinde gizlenmiş 2 düzensiz göçmen tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Kapıkule'de düzensiz göçmenlere yönelik operasyon düzenledi.

Araç koltuğu altındaki zulada yakalandılar

Operasyonda şüphe üzerine yurt dışına çıkmak isteyen bir araç durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramada arka koltukların altına hortum çekildiği tespit edildi. Nefes alınması için çekilen hortumu takip eden ekipler Suriye uyruklu 2 düzensiz göçmen yakaladı.

Araç sürücüsü T.P. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Düzensiz göçmenler, işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)