Esenyurt'ta polis kılığına giren Ugandalılar yakalandı: Kendi vatandaşlarını soydular
İHA

Esenyurt'ta ilginç bir olay meydana geldi.

Yaşanan hırsızlık olayında Uganda uyruklu iki kişi kendi vatandaşını soydu.

Polis kılığına giren Ugandalı hırsızların hazırlanma anları ise asansör kamerasına yansıdı.

ROZETLERİNİ GÖSTERİP EVE GİRDİLER

Esenyurt'ta lüks bir sitede birlikte yaşayan Uganda uyruklu Zam N.ve Nakintende H.'nin evine akşam saatlerinde polis yelekli iki şahıs geldi. Rozetlerini gösteren sahte Ugandalı polisler, evde arama yapmaları gerektiğini söyleyerek içeri girdi.

Hırsız Ugadanlalılar, evine girdikleri Ugandalıların cüzdanlarını ve pasaportlarını istedi. Bir anda panikleyen iki arkadaş cüzdan ve pasaportlarını sahte polislere teslim etti.

UGANDALI UGANDALIYI SOYDU

Şüpheliler ise o esnada cüzdanın içinden bin 200 lira nakit parayı ve pasaportları alıp hızlıca uzaklaştı. Cüzdana baktıklarında paranın olmadığın anlayan Ugandalılar ise soluğu polis merkezinde aldı.

Esenyurt'ta polis kılığına giren hırsızlar yakalandı VİDEO

Esenyurt'ta polis kılığına giren Ugandalılar yakalandı: Kendi vatandaşlarını soydular

POLİS, SAHTE UGANDALI POLİSLERİ YAKALADI

Gelen ihbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kimliği tespit edilen Uganda doğumlu Monica N. ve Ünal B. 4 Mayıs Salı günü ikametlerinde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Konuyla ilgisi olan ve iş birliği yapan İrfan H. Nail Y. de 5 Mayıs günü yakalanarak gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen, Ünal B.’nin 2 suç kaydı, İrfan H.’nin ise 1 suç kaydı ve Nail Y.’nin ise 4 suç kaydı olduğu tespit edildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Esenyurt'ta polis kılığına giren Ugandalılar yakalandı: Kendi vatandaşlarını soydular

O ANLAR KAMERAYA YANSIDI

Öte yandan iki şüphelini lüks siteye girdikten sonra asansöre binip polis yeleklerini giyme anları güvenlik kameralarına yansıdı. Şüphelilerin rahat tavırları dikkat çekti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)