Eşi evi terk edince intihara kalkıştı, evi patlattı
DHA

64 yaşındaki Leyla Temiz'in Kahramanmaraş’ın Süleymanşah Mahallesi'nde kiraya verdiği evinde patlama meydana geldi.

Gürültüyle meydana gelen patlamanın ardından evde yangın çıktı.

Mahalle sakinlerinin büyük panik yaşadığı patlamanın şiddetiyle çevredeki evlerin camları da kırıldı. Patlama sesi şehrin birçok noktasında duyulurken, olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Eşi evi terk edince intihara kalkıştı, evi patlattı VİDEO

KİRACI AĞIR YARALANDI

Patlamada vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle ağır yaralanan Hüseyin D., ambulansla hastaneye götürüldü, yangın ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Eşi evi terk edince intihara kalkıştı, evi patlattı

HORTUMUN KESİLDİĞİ GÖRÜLDÜ

Yangın söndürüldükten sonra ekipler tarafından yapılan ilk incelemede patlamanın doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı belirlendi. Gaz sıkışmasının neden kaynaklandığını tespit etmek için detaylı inceleme yapan ekipler, mutfaktaki doğalgaz borusunun kesildiğini saptadı.

Eşi evi terk edince intihara kalkıştı, evi patlattı

EV SAHİBİ ŞOKE OLDU

Hüseyin D.'nin dini nikahlı eşinin bir süre önce evi terk ettiği ve bu nedenle çevresindekilere intihar etmek istediğini söylediği belirlendi. Patlama haberini alarak evine gelen Leyla Temiz ise karşılaştığı manzara karşısında şoke oldu. Eşyalarıyla birlikte Hüseyin D.'ye kiraya verdiği evi harabe halde bulan Leyla Temiz, gözyaşlarına hakim olamadı.

Eşi evi terk edince intihara kalkıştı, evi patlattı

“İNTİHAR EDECEĞİNİ BANA DA SÖYLEMİŞTİ”

Eşinin bir süre önce vefat ettiğini, geçirdiği kaza nedeniyle yatağa bağlı olan oğlunun yanında kaldığını, bu nedenle kendisine gelir olması için evini eşyalarıyla birlikte kiraya verdiğini anlatan Leyla Temiz, “Aylık 500 liraya, 3 ay önce evi Hüseyin D.'ye kiraya verdim. Kendisi bugüne kadar sadece 250 lira ödeme yaptı. Komşular telefon edip 'Evin patladı' dedi. Haberi alıp geldiğimde polisler, itfaiye vardı. Kendi kendini zehirleyip öldürmek için doğalgaz borusunu kesmiş, intihar etmek istemiş. Daha önce de internette yazmış 'Kendimi öldüreceğim' diye. Bana da telefon etti, 'Kendimi öldüreceğim teyze. Ben karımı seviyorum' dedi. Ben de 'Öyle şey olmaz' dedim. Doğalgazımı kesip, evimi yaktı. Eşi gittiyse suçlu ben miyim? Devlet bana yardım etsin. Emekli aylığım vardı, onunla geçiniyordum ama oğluma kredi çektim ve maaşımla onu ödüyorum. Oğlum yatalak ve bakmak için de onun evine yerleştim. O nedenle evimi kiraya verdim. Hüseyin D.'den ölene kadar şikayetçiyim.” dedi.

Eşi evi terk edince intihara kalkıştı, evi patlattı

ÇELİK KAPI KOMŞUNUN CAMLARINI KIRDI

Mahalle sakinlerinden Abdullah Sarıca da patlamanın çok şiddetli olduğunu söyledi. Sarıca, “Patlamayla birlikte evin çelik kapısı, spor aletine çarptıktan sonra komşunun evine çarpıyor. Çevre evlerin camları kırık. Bu yasaktan dolayı parkımızda çocuk yoktu. Çocukların olmamasından dolayı burada can kaybı yaşanmadı. Olaydan evin yanındaki bankta gençler oturuyormuş ama sinekten rahatsız olup üste çıkıyorlar ve 15 dakika sonra patlama meydana geliyor.” diye konuştu.

Eşi evi terk edince intihara kalkıştı, evi patlattı

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Patlamada ağır yaralanan Hüseyin D.'nin Necip fazıl Şehir Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor.

Eşi evi terk edince intihara kalkıştı, evi patlattı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)