Fuhuş için anlaştığı kadını öldüren zanlı kendini savundu
DHA

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi'nde 30 yaşındaki Nazan Kırkgöz, otomobiline bindiği Yusuf Mıcık'la para karşılığı ilişki için anlaştı ve boş bir araziye gitmesini söyledi.

İkili boş araziye geldi. Ancak Yusuf Mıcık, kadına boş arazide ilişkiye girmek istemediğini söyledi.

İddiaya göre Kırkgöz, Mıcık'ın otomobilindeki cep telefonunu alıp, kaçmaya başladı. Yusuf Mıcık da belinden çıkardığı tabancayla Nazan Kırkgöz’e ateş açtı. Kırkgöz, karnından ve göğsünden vuruldu. Mıcık, otomobiliyle olay yerinden kaçarken, silah seslerini duyanlar polisi aradı.

Fuhuş için anlaştığı kadını öldüren zanlı kendini savundu

GÜVENLİK KAMERALARINDAN TESPİT EDİLDİ

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, Kırkgöz’ün cansız bedeniyle karşılaştı. Cinayetin ardından araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri ile çevredeki 70 güvenlik kamerasını inceleyerek, şüphelinin kimliğini tespit etti. Takibe alınan Mıcık, saklanmak için gittiği arkadaşının evinde yakalanarak, gözaltına alındı. Daha sonra Mıcık, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Fuhuş için anlaştığı kadını öldüren zanlı kendini savundu

“100 LİRAYA ANLAŞTIK”

Hakkında Bursa 14’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'kasten adam öldürmek' suçundan dava açılan 5 çocuk babası Yusuf Mıcık’ın, yargılanmasına devam edildi. Mıcık, duruşmaya bulunduğu Bursa E Tipi Cezaevi’nden koronavirüs önlemleri kapsamında, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Nazan Kırkgöz’ü kazayla öldürdüğünü söyleyen Yusuf Mıcık, “Olay günü aracımla seyir halindeyken, telefonuma mesaj geldi. Alkollü olduğum için aracımı sağa çekip, mesaja baktığım sırada, camdan bir kadın 'bakar mısınız' dedi. 'Benimle görüşmek ister misin?' dedi. 'Hayır' dememe rağmen aracıma bindi. Benimle birlikte olmak istedi. 100 liraya anlaştık. 150 metre ileride aracımı park ettim. Yol kenarı ve yerleşim yeri olduğu için ilişkiyi kabul etmedim.

Fuhuş için anlaştığı kadını öldüren zanlı kendini savundu

“ERKEK GİBİ GÜÇLÜ KADINDI”

Parayı vermeyince, arabanın konsol kısmında bulunan telefonumu aldı. Peşinden inip, kolunu tuttum. Telefonu almak için aramızda arbede çıktı. Kendisinin yalnız çalışmadığını, benim için kötü olacağını söyledi. O sırada, kırmızı renkli bir aracın bize doğru geldiğini gördüm. Kendimi korumak için üzerimde bulunan silahımı çıkardım. Bayan bana tekme tokat saldırıyordu.

Bu sırada elimde bulunan ve dolu olan tabancam iki el ateş aldı. Nazan’ın yaralanıp, yaralanmadığını görmedim. Benim kasten öldürme gibi bir niyetim yoktu. Cinayet kazayla gerçekleşmiştir. Nazan, bir erkek gibi güçlü kuvvetliydi. Pişmanım.” savunmasını tekrarlayarak, tahliyesini istedi.

Fuhuş için anlaştığı kadını öldüren zanlı kendini savundu

'SİLAH ARALARINDA KAZARA PATLAMIŞTIR'

Yusuf Mıcık’ın avukatı Ali Özgür Berksu, “Olay, Nazan Kırkgöz’ün ağır ve haksız tahriki altında silah patlaması üzerine gerçekleşmiştir. Silah Nazan ile müvekkilim arasında yaşanan arbede sırasında patlamıştır. Tahliyesini ve adli kontrol hükümlerin uygulanarak serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Fuhuş için anlaştığı kadını öldüren zanlı kendini savundu

YENİ ADRESİNDEN ÇAĞRILACAK

Mahkeme heyeti, cinayetin gerçekleştiği anda olay yerinin yakınında bulunan Nazan Kırkgöz’ün arkadaşı Havva Ş.’nin ifadesinin alınmasına karar verdi. Yeni adresi tespit edilen Havva Ş.’nin polis zoruyla mahkemeye getirilmesine ve Yusuf Mıcık’ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)