Futbolcuları kar vaadiyle dolandırmıştı: Seçil Erzan için rekor hapis cezası istemi
DHA

Futbol dünyasını sarsan dolandırıcılık olayında yeni gelişmeler yaşandı…

Bankacı Seçil Erzan, özel bir bankanın Florya Şubesi'nde çalışırken Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak gibi 18 isim banka işlerini gerçekleştirdi.

İşlemlerini yaptığı isimlere güven veren Erzan daha sonra aynı bankanın Büyükdere Şubesi'ne müdür olarak atandı.

Tanınmış kişilerle irtibat kurdu

Erzan, burada da tanınmış isimlerin bankacılık işlemlerini gerçekleştirmeye devam etti.

Seçil Erzan, bankacılık işlemlerini yaptığı varlıklı müşterileri arayarak, "Özel kapalı fon sisteminde çok ciddi paralar kazanılabilecek bir sistem oluşturduk, bu sistemi gizli tutuyoruz ve sen ne kadar yatırım yaparsan o kadar da kazancın fazla olur." dedi.

Çanta çanta para teslim edildi

Bu vaade inanan varlıklı kişiler de Seçil Erzan'a paraları teslim etmeye başladı. Seçil Erzan'ın kurduğu sistem bir süre yolunda gitti.

Bazı kişilere kâr ödemesi yaptı. Bu ödemeler etrafta da duyuldu ve sisteme bu sayede yeni isimler ekledi.

Bazı kişiler Seçil Erzan'a çantalarla paraları teslim ediyordu.

İş adamı çantaya GPS yerleştirdi

Bir iş insanı, Erzan'ın bu teklifiyle karşılaşınca hemen tanıdıklarından da topladığı yaklaşık 5 milyon doları çanta içinde teslim etti. İş insanı, daha önce başına bir hırsızlık olayı geldiği için çantaya GPS cihazı koydurmuştu.

Parayı teslim ettikten sonra Seçil Erzan, kendisini arayarak çantada GPS olup olmadığını sordu. O da olduğunu söyledi. Cihazı kontrol ettiğinde çantanın bankada yaklaşık yarım gün kaldıktan sonra Sarıyer'deki Lotus Sitesi'ne, bir gün sonra İstanbul Havalimanı'na gittiğini ve aynı günün akşamında aynı adrese geri döndüğünü tespit etti.

İş insanının iddiasına göre çanta, Galatasaraylı eski futbolcu Semih Kaya'ya teslim edilmişti. İş insanı para aldığı arkadaşlarına olan biteni anlatınca dolandırılmış olabileceği uyarısıyla karşılaştı. İş insanı, Seçil Erzan'ı arayarak parasını geri istedi. Seçil Erzan, paranın ödeme vadesinin dolmadığı gerekçesiyle ödeme yapamayacağını söyledi.

Dolandırdığı ortaya çıktı

Bunun yerine banka ibareli belge gönderdi. İş insanı da soluğu savcılıkta alarak şikâyette bulundu. Seçil Erzan'ın kurduğu sistem tıkanmış ve parasını isteyenlere 'kâr' bir yana anaparalarını bile geri veremiyordu.

İş insanının şikâyeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Seçil Erzan'ın sisteminin dağıldığını öğrenen ünlü isimler, savcılıkta şikâyet kuyruğuna girdi. Onlar da paralarını alamadıklarını söyleyerek şikâyetçi oldu.

Savcılığın talimatı üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seçil Erzan'ın İstanbul Göktürk'teki evini bastı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan Seçil Erzan, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Savcılık 7 sanık hakkında iddianame düzenledi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturmasını geçtiğimiz günlerde tamamladı. Hazırlanan iddianamede 18 kişi müşteki olarak yer alırken 7 kişi sanık olarak yer aldı.

Tutuklu sanık Seçil Erzan, iddianamede yer alan ifadesinde son zamanlarda borsa üzerinden çok fazla para kaybettiği için böyle bir eyleme başvurduğunu söyleyerek tanıdığı ünlülerden ve iş insanlarından yüksek kâr vaadiyle para toplamaya başladığını, bir miktar parayı tekrar borsada değerlendirdiğini ancak yine battığını söyledi.

Fatih Terim'i duyan para yatırmış

Hazırlanan iddianamede, Buse Terim, Burhan Taşpolat, Terim Arıcan, Bülent Çeviker, Emrah Çolak, Musa Mert Çetin, Emre Belözoğlu, Emre Çolak, Evrim Pınar Güzel, İbrahim Kocabaldır, İsmail Çağlar, Fernando Muslera, Arda Turan, Ömer Kahraman, Selçuk İnan, Uğur Gözaçan, Nuretti Gözaçanve Volkan Bahçekapılı müşteki olarak yer aldı.

Ali Y., Asiye Ö., Atilla Y., Hüseyin E., Kerem C., Nazlı C., ve Seçil Erzan'ın sanık olarak yer aldığı 62 sayfalık iddianamede tüm müştekiler dolandırıcılık faaliyetinde banka müdürünün kendilerini arayarak yüksek kar vaadinde bulunduğu ve fon içerisinde Fatih Terim'in de yer aldığını söylediğine dikkat çekti.

Arda Turan'ın zararı 14 milyon dolar

Hazırlanan iddianamede, sadece Arda Turan'ın, parça parça verdiği paralarla toplamda 14 milyon dolar dolandırıldığı anlatıldı.

Seçil Erzan'ın Turan'ı sık sık arayarak para istediği anlatılan iddianamede, ünlü futbolcuya arsa sattırdığı üzerine 40 milyonluk kredi çektirdiği belirlendi.

Arda Turan: Bu olay beni çok yıprattı

Şikayetçi Arda Turan ise Seçil Erzan'ın kendisini sık sık arayıp bunaltması üzerine bahsettiği fona yatırması için önce 3 milyon doları elden verdiğini, Erzan'ın kendisini "Bu fona kim ne kadar yatırdıysa ona göre kazanç sağlayacak, bu bir faiz değil' diyerek kandırdığını söyledi. 13 milyon 900 bin doları elden verdiğini, kendisinin de 6 milyon 400 bin doları geri ödediğini, kendisine banka kaşeli ve ıslak imzalı belge verdiğini belirterek "Yıllardır çalışıp kazandığım bütün paramı emeğimi Seçil Erzan beni kandırarak yok etmiştir. Çok üzgünüm, bu olay beni çok yıprattı. Bütün birikimim bir anda gitti" dedi.

Buse Terim'i halasının oğlu tanıştırdı

Şikayetçi Buse Terim Bahçekapılı ifadesinde, Seçil Erzan'ın kendisine halasının oğlu Terim Arıcan aracılığıyla ulaştığını, 20 civarında güvenilir kişinin dahil olduğu yüksek getirili fon olduğunu söylemesi üzerine yatırım amacıyla birikmiş 3 milyon 600 bin lirasını gönderdiğini, bu paranın 190 bin dolara çevrildiğini, bu paranın geri ödenmediğini belirtti.

Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı ise, Emre Belözoğlu'nun kuzeni olduğunu belirterek şüpheli Erzan'ın yüksek getirili fon olduğunu söylediği, eşi ve Fatih Terim'in de bu fona para yatırdıklarını, kendisinin nakit parası olmadığı için Emre Belözoğlu'na fondan bahsettiğini, Emre'nin kendisine ilk olarak 1 milyon 492 bin doları vererek Erzan'a teslim ettiğini, toplamda 2 milyon 892 bin doları teslim ettiğini, paralara ilişkin herhangi bir dekont da almadığını, sonrasında Erzan'ın kendisine 3 kaşeli belge verdiğini söyledi.

Emre Belözoğlu: Tüm birikimimi aldı

Emre Belözoğlu da Volkan'a verdiği paralara ilişkin toplam da 3 milyon 300 bin dolar fonda alacağı olduğuna dair Erzan tarafından belge verildiğini söyleyerek "23 yıldır futbolcuyum, 2 senedir teknik direktörüm. 13 yaşımdan beri aileme bakıyorum. Tüm birikimimi beni kandırarak zimmetine geçirmiştir" dedi.

Fernando Muslera: Beni defalarca arayıp ikna etti

Şikayetçi Nestor Fernando Muslera ise Seçil Erzan tarafından defalarca arandığını, fona para yatırmak üzere ikna edildiğini, kendisine toplam 1 milyon 200 bin dolar verdiğini, 700 bin dolarının iade edildiğini ancak 500 bin dolar parasını ve vaat edilen parayı alamadığını belirtti.

"Aldığım paraları iade ettim"

İddianamenin devamında, Seçil Erzan'ın 18 müştekiden farklı meblağlarda toplamda 44 milyon dolar ve 15 milyon 625 milyon lira aldığı belirtilirken, bu paraları yakın akrabaları aracılığıyla topladığı ortaya çıktı.

Seçil Erzan, bu süreçte kendisine en çok para getiren ve yardımcı olan kişinin Arda Turan olduğuna dikkat çekerken, Turan'dan aldığı anaparanın tamamını geri iade ettiğini hatta tüm şikâyetçilerin anaparalarını iade ettiğini ancak kâr elde edemedikleri için kendisinden şikâyetçi olduklarını söyledi.

216 yıl hapisleri isteniyor

'Özel Belgede Sahtecilik', 'Tacir veya Şirket Yetkilisi Olan yâda Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Faaliyetleri Hakkında Dolandırıcılık' suçları kapsamında haklarında dava açılan 7 sanığın 216 yıla kadar hapsi isteniyor.

İddianame kabul edildi

Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianame sonucunda şüpheliler, ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)