Galata Kulesi'nin duvarları tahrip edildi: Eline kalem alan adını yazdı
DHA

İstanbul'un tarihi yapılarından biri de Galata Kulesi.

Yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gören kule, her mevsim ziyaretçi akınına uğruyor.

Öyle ki, kulenin önünde uzun kuyrukların oluştuğu da görülüyor.

Megakent'in turistik bölgelerinden biri olan Beyoğlu'nda yer alan Galata Kulesi'nin şimdilerde ziyaretçiler tarafından tahrip edildiği görüldü.

Kulenin kitabe ve duvarı adeta isim tabelasına döndü.

Tepki çekti

Eline kalem alan 674 yıllık yapıya ismini yazarak zarar verdi. Ortaya çıkan çirkin görüntüler, vatandaşlar tarafından da tepki gördü.

Kulenin kitabesine yazı yazan bir kişiyi fark ederek görüntüleyen yabancı bir turist, bu anları sosyal medya hesabından da paylaştı.

"Tarihi yerleri ziyaret ederken iyi davranın"

674 yıllık tarihi yapıya bu şekilde zarar verilmesine tepki gösteren turist, paylaşımı sırasında İngilizce olarak, "Galata kulesi bir turist tarafından tahrip edildi. Turist olarak seyahat ederken ve tarihi yerleri ziyaret ederken iyi davranın, bu adam gibi pislik olmayın." diye konuştu.

"Bu insanların kişisel sorunları var sanırım"

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tarihi yapının isim tabelasına çevrilmesine yerli turistler de büyük tepki gösterdi.

Gezmek için ailesi ile birlikte Alanya'dan gelen Hadi Cantemur, tarihe sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Ben de işin açıkçası gördüğümde şok oldum. Böyle güzel bir tarihi yapıyı bu şekilde harabe bir şekle dönüştürmeleri, gelişigüzel yazıların yazılması çok kırıcı bir şey. Tarihimize saygısızlık diye düşünüyorum. Bu anlamda biz de ilk defa tatil amaçlı geldik ve burayı da görmek istedik. Ama bu gerçekten bizde olması gereken bir bilinç, tarihimize sahip çıkmalıyız. Bu yapılar gerçekten bizim geçmişimiz. Bu anlamda da çok kırıcı bir durum. Bu insanların kişisel sorunları var sanırım. Bunların çocukluğuna inmek lazım. Dikkat çekmeye çalışıyor olabilirler. Sevgisizlik, ilgisizlik olabilir. Aile yaşantısında sıkıntılar yaşamış olabilir." dedi.

"Çok güzel bir görüntüyü mahvetmişsiniz"

Arkadaşları ile birlikte Galata Meydanı'nı gezerken duvardaki yazıları fark eden Damla Nur adlı öğrenci ise, "Biraz üzücü buldum açıkçası. Çünkü, çok güzel bir eser ve onu biraz mahvetmişler. Yani buraya anılarınızı kazımasanız da olurdu, isimlerinizi kazımasanız da olurdu. Çok güzel bir görüntüyü mahvetmişsiniz o yüzden çok üzücü benim adıma." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)