Gaziantep’te lise önünde kurusıkı silahla saldırı

Gaziantep’te lise önünde kurusıkı silahla saldırı

Gaziantep’te bir lisede yaşanan olayda, okul dışına çağrılan öğrenciye kurusıkı tabancayla ateş açıldı. Can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken olay, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.

Dün Şanlıurfa'da, bugün de Kahramanmaraş'ta okullarda yaşanan silahlı saldırı vakalarının bir benzeri, Gaziantep'te meydana geldi. Neyse ki bu olayda yaralanan olmadı.

Gaziantep’te bir lisenin önünde yaşanan silahlı saldırı girişimi, eğitim saatleri içinde büyük korkuya yol açtı. Kimliği henüz tam belirlenemeyen şüphelilerin öğrenciye yönelik eylemi, güvenlik endişelerini yeniden gündeme taşıdı.

OKUL BAHÇESİNE GELİP ÖĞRENCİYİ ÇAĞIRDILAR

Olay, Şahinbey ilçesindeki Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nde öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre 15-16 yaşlarında olduğu belirtilen 4 şüpheli, okul bahçesi duvarına yaklaşarak içerideki öğrencilere bazı isimler sordu. Ardından M.M.A. isimli öğrenciyi okul dışına çağırdılar.

TARTIŞMA, SİLAHLI SALDIRIYA DÖNÜŞTÜ

Okul dışında şüpheliler ile öğrenci arasında başlayan sözlü tartışma, kısa sürede büyüdü. Şüphelilerden biri, yanında bulundurduğu kurusıkı tabanca ile öğrenciye doğru art arda 5 el ateş etti. Olayda şans eseri yaralanan olmadı.

POLİS HAREKETE GEÇTİ

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayın ardından başlatılan çalışmalar kapsamında şüphelilerden biri yakalanırken, diğer 3 kişinin yakalanması için operasyonların sürdüğü bildirildi.

OKULLARDA DENETİMLER ARTIRILDI

Yaşanan olayın ardından Gaziantep genelinde emniyet güçlerinin, okul çevrelerinde denetimleri sıklaştırdığı öğrenildi. Öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla benzer olayların önüne geçilmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)