Gaziantep'te nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenciyi okul müdürü kurtardı
DHA

Gaziantep'te Şenyurt Mahallesi'ndeki İnkılap İmam Hatip Ortaokulu'nda 7'nci sınıf öğrencisi Ahmed Alluş'un nefes borusuna, ders arasında yemek yediği sırada yiyecek takıldı.

Nefes almakta zorluk çeken Alluş'un arkadaşları, okul müdürüne haber verdi.

ÖĞRENCİSİNİ HEİMLİCH MANEVRASIYLA KURTARDI

Müdür Abdulazmi Çelik ise Heimlich manevrası olarak bilinen, karna baskı uygulamayla yapılan ilk yardım müdahalesiyle çocuğu kurtardı.

Olay anlarını ve yaptığı Heimlich manevrasını anlatan Okul Müdürü Abdulazmi Çelik, "O anlarda üst kattan aşağı inerken koridorda bir kargaşa gördüm. Öğrencimizin yanında okul güvenliği ve hizmetlimiz vardı. Onlar müdahale etmeye çalışıyordu ama o anlarda öğrencinin nefes alamadığını söylediler. Sonrasında öğrencinin yarı baygın vaziyette olduğunu fark ettim ve aklıma Heimlich manevrası geldi. O anda hemen Heimlich manevrası yaparak öğrencimizin tıkanan nefes borusunu açtık. Çok şükür Allah'ın yardımıyla bu olayı atlatmış olduk." dedi.

Gaziantep'te nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenciyi okul müdürü kurtardı


"SAĞLIK DURUMU ÇOK İYİ "

Yapılan Heimlich manevrası ile öğrencinin kısa sürede kendine geldiğini ve ailesinin kendilerine çok teşekkür ettiğini söyleyen Çelik, "Olaydan sonra zaten hemen öğrencimiz kendine geldi. Kendisini bir süre gözetim altına da aldık. Çok şükür öğrencimizin şu an sağlık durumu çok iyi. Olaydan sonra öğrencimizin ailesi de çok mutlu oldu. Bize çok teşekkür ettiler." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenciyi okul müdürü kurtardı

Müdür, nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı -1

Müdür, nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı -2

Müdür, nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı -3

Müdür, nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı -4

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)