Isparta'da okul dönüşü köpek saldırdı
DHA

Isparta'nın Çünür Mahallesi'nde, okuldan çıkıp, 3 arkadaşıyla evine giden Ahmet Efe Erol'a, sahibinin tasmasıyla gezdirdiği kangal köpeği saldırdı.

Ahmet Efe'yi yere düşürdükten sonra başını dişleyen köpek, sahibi tarafından güçlükle kontrol edildi.

KANGAL KÖPEĞİ KAFASINI DİŞLEDİ

Saldırı sonrası korku yaşayan Ahmet Efe, çevredekilerin çağırdığı sağlık ekibi tarafından Isparta Şehir Hastanesi'ne götürüldü.

Polisin incelemesi sonrası Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, köpeğin 10 gün boyunca karantinaya alınması için sahibine talimat verdi.

KÖPEK SAHİBİ KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Sahibi ile köpeğin bakımının yapıldığı inşaatın şantiye sorumlusu da ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Ahmet Efe Erol, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

"BAŞININ 3 YERİNDE ISIRIK VAR, TRAVMA GEÇİRİYOR"

Olayın ardından konuşan, Ahmet Efe'nin teyzesi Gülay Güler, "Dünden bu yana şoktayız. Çocuğun başının 3 yerinde ısırık var. Her şeyden önemlisi travma geçiriyor. Burada bir hayli başıboş köpek var. Bana da iş yeri önünde birkaç kez saldırdılar. Ben de köpekleri çok severim ama kalabalık sürüler halinde gezen köpeklerden endişe duyuyoruz." dedi.

Isparta'da okul dönüşü köpek saldırdı

"BELEDİYE EKİPLERİ AŞISIZ OLANLARI TOPLAYIP, SONRA GERİ BIRAKMAK ZORUNDA KALIYOR"

Mahalle muhtarı Hasan Derebek de sahipsiz köpeklerle ilgili Isparta Belediyesi yetkilileriyle zaman zaman görüşme yaptığını anlatarak, "Maalesef üzücü bir olay yaşadık. Saldıran köpek sahipli bir köpek. Belediye ekipleri aşısız olanları toplayıp, sonra geri bırakmak zorunda kalıyor. Hayvanları Koruma Kanunu bunu gerektiriyor. Mahallemizde 3 okul var ve halk tedirgin olduğu için bize şikayetlerini iletiyor." diye konuştu.

"BURADA KÖPEK ÇOK"

Çünür Mahallesi'nde oturan İsmail Türker de daha önce yaşadığı olayı anlatarak, "Geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde 3 kıza köpekler saldırdı. Ben kurtardım. Burada köpek çok. Başıboş köpeğin ne yapacağı belli olmaz." dedi.

Isparta'da okul dönüşü köpek saldırdı

Isparta'da okul dönüşü köpek saldırdıIsparta'da okul dönüşü köpek saldırdı

Efe, okul dönüşü köpek saldırısında başından yaralandı  -1

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)