İstanbul'da duvarında çatlaklar oluşan üniversite boşaltıldı

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bulunan Arel Üniversitesi'nin bulunduğu alanda, talihsiz bir olay yaşandı.

Üniversitenin yan tarafındaki inşaatın istinat duvarında çökme meydana geldi.

Üniversitede çatlaklar oluştu

Çökme nedeniyle Arel Üniversitesi binasında çatlaklar oluştu. Yaşanan olayın ardından olay yerine, ekipler sevk edildi.

Çevredekiler büyük panik yaşadı

Üniversitede bulunan öğrenciler büyük panik yaşarken bina tahliye edildi. İnşaat alanın yanında bulunan binalarda oturanlar ise korkudan kendilerini dışarı attı.

O anlar kaydedildi

Üniversite binasında ve konteynerda çökme tehlikesi olduğu öğrenilirken istinat duvarının çökme anı, saniye saniye kameraya yansıdı.

Küçükçekmece'deki üniversite binasında çatlaklar oluştu VİDEO

"Bizim hiçbir hayat güvencemiz yok"

İHA'nın haberine göre; çökme anında deprem olduğunu düşündüklerini söyleyen Bessi Salman, "İnşaatın vermiş olduğu zarardan dolayı biz buradayız. Evimizde otururken bir gürültü hissettik. Deprem oldu sandık.

Baktık oradan duvar yarılmış zaten bizim bina 40 yıllık bir bina. Bizim hiçbir hayat güvencemiz yok. Tedbir alınmadı biz sürekli evin içinde sallanıyoruz." diye konuştu.

Küçükçekmece'de duvarında çatlaklar oluşan üniversite binası boşaltıldı (1) -1

Uzaktan eğitime geçildi

İstinat duvarını doldurmak için hafriyat çalışmaları devam ederken, üniversite tedbir amaçlı bir süreliğine uzaktan eğitime geçtiğini duyurdu.

Rektör Tegez: Her türlü çaba sergileniyor

Olay yerini incelemek için gelen Arel Üniversitesi Rektörü Ercan Yegez, "Binaya giriş şu anda yasaklanmış durumda. Her türlü çaba sergileniyor, şu anda bekliyoruz." dedi.

Küçükçekmece'de duvarında çatlaklar oluşan üniversite binası boşaltıldı (1) -2

3 katlı üniversite binası yıkıldı, ana bina hasar gördü

Çökme nedeniyle şantiye sahasının yanındaki özel İstanbul Arel Üniversitesinin 3 katlı binası da yıkılırken, üniversitenin ana binasında da hasar meydana geldi.

İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye, AFAD, polis ve zabıta ekipleri bölgede çalışmalarına devam ediyor.

Küçükçekmece'de duvarında çatlaklar oluşan üniversite binası boşaltıldı (1) -3

1 yurt ve 6 apartman boşaltıldı

AFAD ekiplerinin, şantiye sahası çevresindeki diğer bina ve apartmanlarda herhangi bir etkilenme olup olmadığına yönelik inceleme yaptı. Yapılan incelemelerin ardından, güvenlik amaçlı çökmenin etrafında içerisinde 71 öğrenci bulunan 1 yurt ve 128 dairenin bulunduğu 6 apartman tahliye edildi.

Tahliye edilen bazı vatandaşlar akrabalarının yanına giderken, kalacak yeri olmayanlar olay yerine gelen otobüslerle kalacakları otellere götürüldü.

Ekipler, Halkalı Caddesi'ni tek yönlü trafiğe kapatırken olay yerinde alınan güvenlik önlemli devam ediyor.

İstanbul'da duvarında çatlaklar oluşan üniversite boşaltıldı

"Uyarılara rağmen bir şey yapılmadı"

Mahalle sakinlerinden Kaan Enes Yıldız, çökmenin yaşandığı noktada uzun süredir inşaat çalışmasının devam ettiğini anlatarak, "Akşam saatlerinde evdeydik, bir anda bir ses geldi. Deprem oluyor sandık. Herkes balkona üşüştü. Dışarı baktık. Burada bir telaş vardı. Burada restoran var. İlk oradan insanlar çıkmış, fark edip. İnşaat tarafından koşup alanı boşaltın dediler. Baya bir sarsıldık, çok yakındık. İnşaat uzun süredir var. Biz bu inşaatın seslerini sürekli duyuyorduk. Yakın çevrede oturanlar tarafından çok uyaranlar olmuş. Ama bir şey olmadı. Otobüsler geldi. Üç otel ayarlanmış, insanları oraya götürdüler. Bizim evimiz tahliye olmadı ama çatırtı sesleri geliyor. Hala sesler geliyor." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının, yaşanan çökme olayıyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

İstanbul'da duvarında çatlaklar oluşan üniversite boşaltıldı

Çökmenin boyutu, gün ağarınca ortaya çıktı

İnşaat alanında incelemeler devam ederken yıkılan binanın bilançosu gün ağrınca ortaya çıktı. 3 bloktan oluşan üniversite binasının 2 blokunda çökmelerin meydana geldiği görüldü.

Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler inşaat alanında incelemerini sürdürürken çevredeki binalar tedbir amacıyla tahliye edilmişti. Belediye ekiplerinin incelemeleri sonucunda çevrede bulunan binalarda inceleme yapan ekipler, 6 binada bulunan 128 daireyi ve bir öğrenci yurdunu tedbir amacıyla tahliye etti.

İstanbul'da duvarında çatlaklar oluşan üniversite boşaltıldı