İstanbul'daki Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti
DHA

İstanbul'da annesi tarafından terk edilen 3 aylık Nisa bebekten acı haber geldi.

Pendik'te  Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz, geçtiğimiz günlerde boş araziye bırakılmış bir bebek ihbarına gitmişti.

Yakın zamanda anne olan sağlıkçı Büşra Durmaz, karnı aç olan bebeğe süt vermişti.

İSMİNİ KENDİ KOYDU

Ertesi gün ise hastaneye gidip bebeğe kendi çocuğunun kıyafetlerinden götüren Durmaz, istek üzerine ailesine ulaşılamayan bebeğe kızının ismi olan Nisa Mihriban adını verdi.

İstanbul'da terk edilen bebeği Acil Tıp Teknikeri emzirdi

NİSA'YA YAZDIĞI MEKTUP

Durmaz, minik Nisa'nın büyüdüğünde kendisinin nasıl bulunduğunu öğrenmesi için bir mektup yazmıştı.

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Sen hepimizin hayatına güneş gibi doğduğun için Marmara'nın o güzel çocuk hemşireleri göbek adına 'Güneş' dediler. Bu hikayemizin başlangıcı biliyorum muhakkak yeniden karşılaşacağız. Hayat sana adil davranmamış olabilir ama sen kendi hayatına adil davranırsın. Dört kol ile sımsıkı sarılı ve hak ettiğin iyi yaşamı kendi ellerinle inşa edersin."

MİNİK NİSA KURTARILAMADI

Durmaz'ın sahiplendiği ve büyüdüğünde nasıl bulunduğunu öğrenmesi için mektup yazdığı 3 aylık bebeğin sağlık durumu kötüye gitti.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bakımevine yerleştirilen Nisa bebek, rahatsızlanınca Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

Tedaviye alınan Nisa bebeğin, sabah saatlerinde beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

ÖZ ANNESİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Öte yandan Nisa bebeğin annesi, polis ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalanmıştı.

Bebeğini terk eden Ebru S., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

NİSA'NIN BAKICISI HAKKINDA 'İHMAL' İDDİASI

Yaşanan acı olayın ardından polis ekipleri, Nisa bebeğin ölümüyle ilgili soruşturmaları detaylandırdı.

Minik Nisa'nın boğazına kaçan bir cisim nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi.

Bunun üzerine Çocuk Bakımevi'nde görevli bakıcı hakkında "ihmal" iddiasıyla inceleme başlatıldı. Bakıcı D.Y'nin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Nisa bebeği sokağa terk eden anne, adliyeye sevk edildi

SAVCILIĞA VERDİĞİ İFADE

Bebeğini ölüme terk eden Ebru S., emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

Ebru S., burada soruşturmayı yürüten Savcı Fatmagül Yörük’e verdiği ifadesinde, 2019 yılında O.T. ile imam nikahı kıydığını, o evliliğinden kız çocuğu olduğunu söyledi.

İMAM NİKAHLI EŞİNDEN DEFALARCA ŞİDDET GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Konuşmasının devamında, O.T.’nin kendisine defalarca şiddet uyguladığını fakat şikayetçi olmadığını belirten Ebru S., eşi tarafından gördüğü şiddetle ilgili "Ailem de buna razı olmam gerektiğini ve eve dönemeyeceğimi söylüyordu." dedi.

"BABAM İSTEMEYİNCE GELİP KIZIMI ALDI"

2021 yılında eşi O.T.’den ayrılarak çocuğuyla birlikte baba evine döndüğünü kaydeden şüpheli Ebru S., "Babam çocuğu istemeyince O.T. gelip kızımı aldı. Ev içerisinde sürekli üzerimde baskı kuruluyordu. Ailem tekrar istemediğim biri ile evlendirmeye çalıştı. Bu sırada ben Instagram üzerinden tanıştığım M.Ç. ile görüşüyordum." şeklinde konuştuğu öğrenildi.

"ÇOCUĞUMU ALDIRMAMI İSTEDİ, ELİME KURŞUN SIKIŞTIRDI"

M.Ç’den hamile kaldığını ve durumu M.Ç.’ye bildirince çocuğu aldırmasını istediğini belirten anne Ebru S., şöyle devam etti:

"Elime de bir tane kurşun sıkıştırdı. Bana 'Buna bakıp beni hatırlarsın' dedi. Sonrasında numarasını değiştirdi. Kendisine ulaşamadım. Yaklaşık bir ay daha ailemin evinde yaşamaya devam ettim. Karnım büyümeye başlayıp, evlilik konusunda baskı görmeye başlayınca 2021 yılı Temmuz ayında evden kaçtım. Kaçıp İstanbul'a geldim. Bir süre sokaklarda gezinip Taksim'de bulunan karakoldan yardım istedim. Beni Bahçelievler'deki kadın sığınma evine yerleştirdiler. İki ay burada kaldım. Sonra beni Maltepe Kadın Sığınma Evi'ne naklettiler. Bebek kontrollerimi Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptırdım. Çocuğu da yine aynı hastanede 5 Ocak 2022 tarihinde doğurdum."

6 AYLIK SÜRESİ DOLUNCA SIĞINMA EVİNDEN AYRILDI

Doğumdan ailesinin haberinin olmadığını, bebeğin erken doğduğu için bir süre yoğun bakımda kaldığını kaydeden şüpheli Ebru S., kadın sığınma evine geri döndüğünü ifade etti.

Ebru S. ifadesinde, 6 aylık süresinin dolunca kadın sığınma evinin kendisinden ayrılmasını istediğini söyledi.

"BEBEĞİNİ BIRAKMADAN ÖNCE EMZİRDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Kadın sığınma evinde tanıştığı bir kadının tavsiyesi üzerine B.M. isimli kadının yanına gittiğini ifade eden Ebru S., "B.M.’nin çocuk kabul etmediğini söylediler. Bu yüzden de söz konusu eve yakın bir yerde tam adresini bilmediğim 4 katlı bir binanın önüne gittim. Bebeğimi orada emzirdim. Mamasını verdim. Battaniyeye sardım ve uyuttum. Puset içerisinde yere bıraktım. Sonra da apartman girişindeki zillere basıp saat 11.00-12.00 sıralarında oradan uzaklaştım. Bebeği bıraktığımda herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Ben bebeği en son bir ay önce Maltepe'de bulunan bir sağlık ocağına aşı için götürmüştüm. Orada da herhangi bir rahatsızlığı yoktu." dediği öğrenildi.

"KASTEN ÖLDÜRMEK GİBİ BİR AMACIM YOKTU"

Ebru S., bebeğini bıraktıktan yaklaşık 3 saat sonra M.D. isimli bir şahısla cinsel ilişkiye girdiğini de söyledi.

Şüpheli Ebru S. ifadesinde, "Ben çocuğumu özellikle kolay bulunması için apartman önüne bıraktım. Zillere bastım. Kasten öldürmek gibi bir amacım yoktu. Hatta bir süre etrafta gezinip çocuğu alıp almayacaklarını kontrol ettim. İki gün sonra bile olay yerine gidip baktım. Benim çocuğa bakacak durumum yoktu. Ailemin de bu çocuktan haberi yoktu. Eğer öğrenselerdi bana ve çocuğuma zarar verebilirlerdi." dedi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Savcı Fatmagül Yörük, Ebru S.’yi "Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.Ebru S.’nin hakimlikteki işlemleri devam ediyor.

İstanbul'daki Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti

ANNESİNİN BEBEĞİNİ ÖLÜME TERK ETTİĞİ ANLAR

Gözaltına alınan Anne Ebru S.’nin, minik Nisa'yı terk ettiği ve oradan kaçtığı anların kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde Ebru S., bebeğini metro istasyonunda taşıyor ve istasyondan çıkıyor. Ardından Ebru S., bebeğini bırakacağı yere yakın bir yerde taksiden iniyor.

Ebru S. bebeğini bir sokağın ortasında bırakıyor ve bindiği araç ile oradan uzaklaşıyor.

Nisa Mihriban bebeğin ölüme adım adım terk edilişi kamerada

İstanbul'daki Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti

İstanbul'daki Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti

İstanbul'daki Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti

İstanbul'daki Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti

İstanbul'daki Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti

İstanbul'daki Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti

İstanbul'daki Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti

İstanbul'daki Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)