İzmir'de saldırganlar, 1 polis ve 7 ESHOT personelini bıçakladı
İHA

İzmir’in Karabağlar ilçesi Polat Caddesi 9027 sokakta ESHOT personeli servis beklediği sırada araca binmeye çalışan S.G.K. (19) ve M.A. (19) ile ESHOT personeli arasında tartışma çıktı.

8 KİŞİ BIÇAKLANDI

Tartışmanın büyümesinin ardından olay yerine gelen polis ekipleri de saldırıya uğradı. Olayda, 1 polis ve 7 ESHOT personeli yaralandı.

2 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Yaralananlar İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, olaya müdahale eden polis memuru Ömer Ü. ile ESHOT personeli Özer A.’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ESHOT personelleri Mustafa E, Serdal Ö, İlker T, Onur C, Hakan Ö, Muhammed A.’nin ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

İzmir'de saldırganlar, 1 polis ve 7 ESHOT personelini bıçakladı VİDEO

SALDIRGANLAR YAKALANDI

Olay yerinden kaçan saldırganlar, polis ekiplerince kısa süre içerisinde suç aletleriyle birlikte kıskıvrak yakalandı.

Öte yandan İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, olayın ardından hastaneye gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaşanan bu kötü olayı bir açıklama yaparak kınadı.

"SALDIRGANLARIN HEDEFİ OLAN 7 ŞOFÖRÜMÜZE VE MÜDAHALE EDEN POLİSİMİZE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"

Soyer, açıklamasında saldırıya uğrayan emekçilerin yanında olacağını ve gereken desteği sağlayacaklarını belirterek şu ifadeler yer verdi:

"Henüz gün doğmadan görev yerlerine ulaşmak üzere yola çıkan personelimizi hedef alan saldırı nedeniyle büyük üzüntü duydum. Bıçaklı saldırganların hedefi olan 7 şoförümüze ve olaya müdahale etmeye çalışırken yaralanan polis memurumuza acil şifalar diliyorum. Canları pahasına görev yapmak zorunda kalan tüm arkadaşlarımızın sonuna kadar yanlarındayız. Emniyet yetkilileriyle gerekli görüşmeleri yaptık. Arkadaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması ve hukuki destek konusunda girişimleri başlattık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz. Toplum huzurunu bozan ve kamu güvenliğini tehdit eden her türlü şiddet eyleminin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz."

İzmir'de saldırganlar, 1 polis ve 7 ESHOT personelini bıçakladı

İzmir'de saldırganlar, 1 polis ve 7 ESHOT personelini bıçakladı

İzmir'de saldırganlar, 1 polis ve 7 ESHOT personelini bıçakladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)