Kağıthane'de milyonluk kuyumcu soygununda 8 kişi yakalandı
İHA

Kağıthane Nurtepe’de 8 Mart günü saat 12.30 sıralarında meydana gelen olayda, turuncu renkli bir ciple gelen kar maskeli 4 soyguncu otomatik silahla kuyumcuya gitmişti.

Şahıslar, Reşit Baydar’ı (53) silah doğrultarak etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 2 dakika içerisinde silahın dipçiğiyle tezgahlarını kırdığı kuyumcudan yaklaşık 1 milyon lira değerinde ziynet eşyası çalmıştı.

Kaçarken havaya da ateş açan gaspçılar olay yerinden araçla uzaklaşmıştı.

Kağıthane'deki kuyumcuda silahlı soygun

ÇALINTI CİP VE İKİZ PLAKA KULLANDILAR

Olayın ardından çalışma başlatan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldığında turuncu renkli bir ciple gelerek soygunu gerçekleştiren gaspçılardan birinde otomatik silah olduğunu diğer 3’ünde ise tabanca olduğunu tespit etmişti.

Kaçarken havaya bir el ateş açtıklarını da belirleyen polis ekipleri, soyguncuların geldiği araçta takılı olan 34 DM 158 plakasının ikiz olduğu ortaya çıkmıştı.

ARAÇ TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

Devam eden çalışmalarda ise asıl plakasının 34 DHA 789 olduğu ve Arzu A.’ya ait olan cipin, geçtiğimiz sene eylül ayında Bakırköy’de çalındığı tespit edilmişti.

Öte yandan polis ekipleri, gaspçıların kullandığı aracı Eyüpsultan Güzeltepe Mahallesi’nde olay yerine yakın bir noktada terk edilmiş halde bulmuştu. Soygun esnasında parmak izi bırakmamak için eldiven kullandıkları da tespit edilen

Kağıthane'deki kuyumcuda silahlı gaspçıların yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlatmıştı.

Kağıthane'de milyonluk kuyumcu soygununda 8 kişi yakalandı

8 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alarak görgü şahitlerinin ifadelerine başvurdu.

Ekiplerin yoğun şekilde süren çalışması sonucu gaspçıların önce eşkalleri ardından da kimlikleri tespit edildi. Polis ekipleri, adreslerini belirledikleri 8 şüpheliyi düzenledikleri operasyonda yakalayarak gözaltına aldı.

OTOMATİK SİLAHLAR, TABANCA VE ALTINLAR BULUNDU

Şüpheliler gözaltına alınırken, yapılan aramalarda olayda kullanılan otomatik silah ve tabancalar ile 2 adet uzun namlulu silah ele geçirildi.

Ayrıca şahısların çaldığı altınların bir kısmı da bulundu. Şüphelilerin Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ndeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Kağıthane'de milyonluk kuyumcu soygununda 8 kişi yakalandı

Kağıthane'de milyonluk kuyumcu soygununda 8 kişi yakalandı

Kağıthane'de milyonluk kuyumcu soygununda 8 kişi yakalandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)