Kastamonu'da bebeğini çöpe atan anne tutuklandı

Kastamonu'da bebeğini çöpe atan anne tutuklandı

Kastamonu'da ailesinden sakladığı ve tuvalette doğurduğu bebeği çöpe atan anne için müebbet hapis cezası istendi. Tutuksuz yargılanan anne, mütalaanın ardından duruşma salonunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kastamonu'da vahşi olay..

2 Kasım 2023 tarihinde Kuzeykent Mahallesi Karadut Sokak'ta meydana gelen olayda, vatandaşlar tarafından çöp konteynerinin yanında çöp poşetine sarılı vaziyette yeni doğmuş erkek bebek bulundu.

Vatandaşların ihbarının ardından bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan bebek, yoğun çabalar sonucunda hayata döndürüldü.

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan incelemeler neticesinde, çöpte bulunan bebeğin annesinin olay tarihinde 17 yaşında olan Cansu Ç. olduğu tespit edildi.

TUVALETTE DOĞURUP ÇÖPE ATTI

Hamileliğini gizlediği ailesinden habersiz tuvalette doğum yaptığı belirlenen Cansu Ç., doğum yaparken düşürdüğü bebeğini çöp poşetine bağlayarak akli dengesi yerinde olmayan babasına vererek çöpe attırdığı belirlendi. Gözaltına alınan Cansu Ç. tutuklandı.

BEBEK SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Ankara'daki tedavisinin ardından sağlığına kavuşan bebeğin ise koruyucu bir aile tarafından bakımının üstlenildiği öğrenildi.

Kastamonu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme' suçlamasıyla dava açılan Cansu Ç., 2025 yılının mayıs ayında görülen duruşmada tahliye edildi.

MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

Kastamonu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden duruşmada, tutuksuz yargılanan Cansu Ç. ile avukatlar hazır bulundu.

Duruşmada mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, bebeğin yapılan testte babasının K.G. olarak tespit edildiğini, suça sürüklenen çocuk Cansu Ç.'nin evlilik dışı ilişkiden hamile kalması sonucu tuvalette doğum yaptığı ve doğum sırasında bebeği düşürdüğünü belirterek, "Aynı günün sabah saatlerinde de rahatsızlanması sonucu Cansu Ç., tuvalete girerek üzerini değiştirmiştir. Bu yüzden üzeri kirli olan Cansu Ç., tuvalete yeni elbiseler alarak hazırlıklı girmiştir ve yarım saatten fazla kaldığı tuvalette doğumdan sonra üzerini değiştirmiştir. Ardından doğurduğu bebeği çöp poşetine koyarak akli dengesi yerinde olmayan babasına vermiştir. Babası da çöp poşetini evinin yakınında bulunan çöp konteynerine atmıştır" ifadelerine yer verdi.

Mütalaada, Cansu Ç.'nin 'nitelikli alt soydan yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Suçlamaları kabul etmeyen Cansu Ç. ise beraatını talep etti. Cansu Ç.'nin avukatı da mütalaadaki aleyhe hususları kabul etmediklerini ifade ederek ek savunma için süre talebinde bulundu.

Mağdur üç yaşındaki B.G.'nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından atanan avukatı da mütalaadaki aleyhe hususları kabul etmediklerini ifade ederek, "İddianameye katılıyoruz. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz. Belki de hayatımdaki en zor müdafiliğini yapıyorum. Bu sebeple sanığın doğum yaptıktan sonra bebeğini ‘kasten öldürme' düşüncesiyle çöpe atıldığını düşünüyoruz. Bu da kasten öldürme suçunu oluşturuyor. Bu yüzden hükümle birlikte sanığın tutuklanmasını talep ederiz" şeklinde konuştu.

DURUŞMA SALONUNDA TUTUKLANDI

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan bebeğin annesi Cansu Ç.'nin tutuklanmasına vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Cansu Ç., polis ekiplerince duruşma salonunda gözaltına alınarak, sağlık kontrolünün ardından tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)