Kocaeli'deki fabrikada tanktan sızan azot, bir işçinin ölümüne neden oldu
DHA

Sabah saatlerinde Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki İstanbul Gübre Sanayi A.Ş. (İGSAŞ) fabrikasında bakım, kontrol ve temizlik çalışmalarının yapıldığı sırada azot tanklarının bulunduğu depoya taşeron firmada çalışanı girdi.

Firma çalışanı olan 40 yaşındaki işçi Ali Ekber Demirtaş, tanktan sızan azot gazından etkilendi.

İşçinin baygınlık geçirdiğini fark eden teknisyen G.G., işçiyi depodan çıkarmayı başardı.

MÜDAHALELEYE RAĞMEN KURTARILAMADI

Fabrika yöneticileri 112 Acil'i arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, gazdan etkilenen Ali Ekber Demirtaş'a müdahalede bulundu. Demirtaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Gazdan hafif etkilenen teknisyen G.G.’ye ise olay yerinde müdahale edildi.

Fabrikada tanktan sızan azot gazından zehirlenen işçi öldü -6

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından yaşamını yitiren işçinin cenazesi Körfez Mezarlığı morguna götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fabrikada tanktan sızan azot gazından zehirlenen işçi öldü -1

FABRİKA AÇIKLAMA YAPTI

Olayın ardından fabrikadan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“4 Ekim 2021 tarihinden bu yana üretimin durduğu ve planlı bakım çalışmalarının yapıldığı fabrikamızda, 6 Ekim tarihinde son derece üzücü bir kaza meydana gelmiştir. Bakım, kontrol ve temizlik çalışmalarının yürütüldüğü esnada dışardan hizmet aldığımız firma çalışanının, izne tabi ve girmemesi gereken bölgeye girdiğini fark eden İGSAŞ çalışanımız, hızlıca kendisine müdahale etmek istemiş, fakat her ikisi de gaza maruz kalmışlardır. Emniyet ve sağlık birimlerinin yerinde ve hızlı müdahalesine rağmen, maalesef dışardan hizmet aldığımız firma çalışanı arkadaşımız kurtarılamamıştır. Ayakta tedavi edilen İGSAŞ çalışanı arkadaşımızın sağlık durumu iyidir. Hayatını kaybeden müteahhit firma çalışanı arkadaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.”

Fabrikada tanktan sızan azot gazından zehirlenen işçi öldü -2

Fabrikada tanktan sızan azot gazından zehirlenen işçi öldü -3

Fabrikada tanktan sızan azot gazından zehirlenen işçi öldü -4

Fabrikada tanktan sızan azot gazından zehirlenen işçi öldü -5

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)