Mersin'deki okullarda alınan önlemler velileri mutlu etti

Mersin'de polis ve jandarma ekipleri ile güvenlik personeli, okullarda aktif olarak görev yapmaya başladı.

Mersin'de okullarda güvenlik önlemleri artırıldı. 

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta okullarda meydana gelen olaylar sonrası kent genelinde olduğu gibi Silifke ilçesinde de ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda güvenlik önlemleri artırıldı.  

POLİSLER OKULLARDA BEKLİYOR

Polis sorumluluk bölgesinde bulunan 36 okul için toplam 28 personel görevlendirildi.

Aynı kampüs içerisinde birden fazla okulun yer alması nedeniyle görevli sayısı 28 olarak planlanırken, tüm okullarda güvenlik görevlisinin bulunduğu vurgulandı.

VELİLER MEMNUN

Öte yandan, jandarma sorumluluk sahasındaki 27 farklı noktada 23 ilkokul, 21 ortaokul ve 3 lisede olmak üzere toplam 27 sivil jandarma personeli görevlendirildi. Sivil olarak görev yapan ekiplerin, hem öğrencilerin güvenliğini sağlayacağı hem de çevrede oluşabilecek olumsuzluklara anında müdahale edeceği ifade edildi.

Alınan güvenlik önlemlerinden dolayı memnun olduklarını ifade eden öğrenci velileri, "Uygulamadan çok memnunuz. Geç kalınan bir önlemdi. Şimdi alındığı için teşekkür ediyoruz. Keşke daha önceden böyle bir önlem alınsa ve çocuklarımız daha güvende olsaydı. Yine de bu durumdan memnunuz. İnşallah okullarımızda bir daha kötü bir olay yaşanmaz." dedi.

Ortaokula giden oğlunu almaya gelen velilerden Yıldırım Baydar ise, "Okulumuzda güvenlik tedbirinin alınmasından dolayı memnunuz. Çocuklarımızın yararına olacağını düşünüyorum. Allah bu önlemi alanlardan razı olsun." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)